iPhone 12 pôjde do výroby o mesiac neskôr

Podľa najnovších informácií presúva Apple štart masovej produkcie nového modelu. Pravdepodobne to bude mať dopad aj na termín predstavenia.

Nový iPhone tak možno uvidíme neskôr, než bolo zvykom. Dôvodom preloženia výroby sú dopady pandémie nového koronavírusu na dodávateľský reťazec.

Pokiaľ ide o novú generáciu Apple smartfónu, tento rok sa očakáva predstavenie štvorice nových modelov: 5,4 palcový, 6,7 palcový a 2 varianty s uhlopriečkou 6,1 palca. Pre porovnanie, súčasná ponuka jedenástkového iPhonu zahŕňa 5,8, 6,1 a 6,5 palcový model.

Nové zariadenie má ponúknuť nový A14 procesor, či 5G kompatibilitu a hranatý dizajn inšpirovaný staršími modelmi iPhonu – podobne ako v prípade nového iPadu Pro. High-end varianty smartfónu majú taktiež disponovať LiDAR skenerom pre rozšírenú realitu, ktorým je vybavený aj najnovší iPad Pro.

Posun spustenia masovej výroby nemusí nutne znamenať aj neskoršie predstavenie, no môže sa zopakovať situácia ako pri iPhone X či XR, kedy bol nový produkt odhalený načas, no po septembri museli záujemcovia o novinku počkať mesiac na dostupnosť týchto iPhonov.

zdroj: Wall Street Journal

foto: Max Weinbach

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.