iPad má desať rokov

Prvý Apple tablet predstavil Steve Jobs na evente ešte v roku 2010. Aký bol iPad prvej generácie?

Revolučné zariadenie pre surfovanie na webe, mailovanie, čítanie e-kníh, prezeranie fotiek, sledovanie multimédií. Tak uviedol Jobs novinku od Apple. iPad vtedy prakticky zaplnil miesto medzi laptopom a smartfónom.

Pôvodný iPad z roku 2010 mal 9,7 palcový displej, jednojadrový A4 procesor, 64 GB úložisko či 256 MB RAM. Apple sľuboval 10 hodinovú výdrž batérie. Ďalej produkt disponoval Bluetoothom 2.1 a konektivitou v podobe 30-pin Docku či slúchadlového vstupu. Wi-Fi model začínal na 499 dolároch a 3G celullar verzia na 629 dolároch.

Za zmienku stojí fakt, že prvý iPad neponúkal fotoaparát.

Svojimi rozmermi – hrúbka 1,27 centimetra a hmotnosť 680 gramov – predstavoval kompaktnejšiu alternatívu k vtedajším laptopom aj netbookom.

Apple svoj prvý iPad uviedlo do predaja 3. apríla a už nasledujúci deň značka oznámila 300 000 predaných kusov. O rok, pri predstavovaní iPadu 2, to bolo už 15 miliónov.

Tu si môžete pozrieť celú predstavovačku v réžii Stevea Jobsa:

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.