Amazon Music dobieha Apple Music

Začiatok roka priniesol okrem iného zaujímavé čísla, ktoré sa podarilo dosiahnuť konkurenčnej hudobnej platforme od Amazonu.

Spoločnosť sa svojimi výsledkami podelila poprvýkrát. Objem predplatiteľov Amazon Music dosiahol aktuálne 55 miliónov. Za posledný rok ide o viac ako 50% nárast. Apple Music má podľa posledných správ 60 miliónov aktívnych používateľov.

Amazon však v rámci svojich predplatných ponúka aj variant s reklamami, ktorý je bezplatný. Je teda možné, že časť jeho používateľskej základne tvoria ľudia s týmto typom predplatného. Presný pomer medzi platiacimi a neplatiacimi používateľmi však Amazon nezverejnil.

Pri Spotify ide napríklad o podstatný zlomok zákazníkov. Z 248 miliónovej základne tvoria free účty až 113 miliónov. Apple vo svojich číslach počíta iba platiacich zákazníkov, bez zarátania trial účtov.

zdroj: Amazon

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.