iOS chyba, kvôli ktorej neotvoríte niektoré apky: máme tip ako si poradíte!

Niektorí majitelia iPhonov a iPadov sa sťažujú na nepríjemný problém súvisiaci s aplikáciami.

This app is no longer shared with you. To je obsah pop-up okna, ktoré sa zobrazí pri pokuse otvoriť konkrétnu aplikáciu.

Ľudia, ktorí sa s týmto hlásením stretli, hovoria, že sa problém týka viacerých apiek. Ten sa objavuje v iOS 13.4.1 aj najnovšom iOS 13.5. Zatiaľ nie je jasné, čo problém spôsobuje. Niektorí používatelia uvádzajú, že sa im chyba začala prejavovať po čerstvom update niektorej z aplikácií. Išlo o apky ako YouTube, WhatsApp, Facebook, TikTok či Twitter.

Riešenie

Ak ste sa s týmto problémom stretli, odporúčame skúsiť danú aplikáciu vymazať a opätovne nainštalovať. Niektorým z ľudí, ktorí bug zažili, to pomohlo. Ďalším spôsobom je offloading apky, ktorého benefitom je, že neprídete o obsah v nej. Ako na to?

Otvorte si Nastavenia (Settings) a choďte do Všeobecné (General).

Tu si zvoľte Úložisko (iPhone) (iPhone Storage).

Vyberte zo zoznamu nižšie danú aplikáciu.

     

Zvoľte Vymazať aplikáciu (Offload App). Zobrazí sa vám výzva pre potvrdenie s infom, že akcia uvoľní miesto, ktoré zaberá apka ale ponechá jej dáta a dokumenty.

Následne uvidíte na mieste pôvodného Vymazať aplikáciu novú možnosť Znovu nainštalovať apku (Reinstall App). Krok opätovne nainštaluje apku, kde budete mať k dispozícii všetky pôvodné dáta.

Pod tým je ešte možnosť Vymazať aplikáciu v červenej farbe (Delete App), ktorá apku vymaže aj s dátami.

Špecifikom slovenskej jazykovej lokalizácie je, že offloading aj kompletné vymazanie apky majú rovnaký preklad. Pod každou z možností je však vysvetlenie, ako každá z nich funguje.

Stretli ste sa s týmto bugom? Dajte nám vedieť v komentároch!

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.