High-end iPad Pro by mohol ponúknuť 5G s mmWave

Očakávaný update Apple tabletu má podľa čerstvých informácií disponovať podporou 5G technológie mmWave.

Už dlhšie sa hovorí o plánoch Apple ohľadom prípravy novej verzie high-end iPadu Pro s 12,9-palcovou obrazovkou a mini-LED displejom ako aj o možnosti, že sa dočkáme aj menšieho 11-palcového modelu s novou technológiou displeja. Podrobností však zatiaľ nie je veľa. 

Výnimkou je čerstvé info, ktoré zverejnil portál DigiTimes. Apple podľa tohto reportu úspešne pokračuje vo vývoji vlastných mmWave modulov pre budúcoročné iPhony. Šanca, že sa rovnaký komponent dostane aj do iPadu je teda opäť o čosi vyššia, čo potvrdil aj zdroj technologického portálu.

O ktoré modely najskôr pôjde? S ohľadom na fakt, že 5G je vnímané ako výsada vyššej triedy z produktového spektra, bude sa pravdepodobne jednať o spomínané Pro verzie Apple tabletu.

mmWave je jednou z 5G technológií, ktorá je vďaka svojmu nastaveniu ideálna pre mestské, husto osídlené oblasti. Technológia totiž vysiela 5G frekvencie, ktoré majú priniesť ultravysokú rýchlosť na krátke vzdialenosti. Inou 5G technológiou je sub-6Ghz. Pomalšia, avšak spoľahlivejšia v regiónoch, kde musí signál prekonať väčšie vzdialenosti.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.