Google predstavil konkurenciu pre iPhone SE

Novinka Pixel 4a má o niečo nižšiu cenu a cieli na rovnaký segment ako populárny smartfón od Apple.

Zariadenie s uhlopriečkou 5,81 palca a cenovkou 349 € ponúka bezokrajový dizajn obrazovky, s nenápadnou prednou kamerou vľavo hore a senzorom pre odtlačok prsta v zadnej časti. Oproti iPhone SE tak prináša do low-cost sféry dizajn a rozmery displeja z high-end zariadení. Keď už je reč o celoobrazovkovom prevedení, Apple údajne pracuje na verzii SE Plus, ktorá má práve túto možnosť ponúknuť. Snímač odtlačkov by mal byť v takom prípade súčasťou displeja. Na finálnu podobu Pluska si však bude treba počkať do budúceho roku.

Pod povrchom ukrýva novinka od Google osemjadrový Snapdragon 730 od Qualcommu a bezpečnostný čip Titan M, spolu s 6GB RAM, 128GB úložiskom a 3 140 mAh batériou. Zadný fotoaparát v štvorcovom výstupku so zaoblením na hranách ponúka jeden objektív s 12,2 megapixelmi.

zdroj: Google

komentárov
  1. Inak, ako sa da realne vyuzit cpu v telefone s 8 jadrami? To su tie aplikacie na chat a podobne take narocne? :)
    Ak nepocitam hry napriklad.

    0
    0
    1. To je architektura big little. Su tam dve vykonne a sest energeticky uspornych jadier. Vykonne sa pouziju napriklad pri prehravani videa, uprave fotografii alebo narocnych hrach a usporne stahuju maily na pozadi alebo zobrazuju web stranky.

      0
      0
  2. Ok vdaka za vysvetlenie.
    Ja osobne na telefone nerad pracujem, pretoze je vsetko male :) neviem si predstavit na nom strihat video alebo robit fotky :) asi som uz stary a bez mysi sa nepohnem :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.