Gmail dostane videokonferenčný Meet

Nástroj pre konferenčné videohovory od Google je od minulého mesiaca dostupný bezplatne. Teraz si má nájsť cestu aj do iOS apky pre Gmail.

Google Meet ponúka možnosť organizovať hovor až so stovkou účastníkov, naplánovať stretnutia či zdieľať obrazovku. Prepojenie s Gmailom bude, zdá sa, fungovať prostredníctvom novej záložky s označením Meet, ktorá slúži na zobrazenie blížiacich sa hovorov v Google Kalendári a takisto tlačidlom pre okamžité pripojenie sa k videohovoru.

Tab obsahuje aj tlačidlo New meeting, ktoré slúži na začatie nového online stretnutia alebo vygenerovanie odkazu, ktorý je možné následne zdieľať či pridať do Kalendára. K dispozícii je aj možnosť Join with a code. Po ťuknutí je potrebné zadať link, ktorý ste dostali od iniciátora stretnutia a môžete sa pripojiť.

Ak videohovory nevyužijete, môžete novú záložku s Meet integráciou vypnúť v nastaveniach, ktoré otvoríte ťuknutím na ikonku vľavo hore. Funkciu sľubujú vývojári sprístupniť počas najbližších týždňov.

zdroj: Google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.