Game Developer Conference bude kvôli COVID-19 presunuté

Každoročná konferencia Game Developers Conference (GDC), ktorá sa koná od 16. marca do 20. marca v San Franciscu bola podľa oznámenia organizátorov odložená na “neskôr v lete”.

“Po bližšej konzultácií s našimi partnermi z oblasti herného priemyslu a celosvetovou komunitou, sme museli uskutočniť ťažké rozhodnutie a presunúť GDC na iný termín.”

GDC je najnovší event, ktorý bol zrušení kvôli obavám z coronavírusu COVID-19. Oznámenie prišlo chvíľu po tom, ako veľké spoločnosti zrušili svoju účasť. Veľké spoločnosti ako Sony, EA, Microsoft, Blizzard, Unity a Epic svoju účasť zrušili.

GDC je jedna z najväčších herných konferencií na svete, ktorá hostí až 27,000 návštevníkov. Event sa koná vždy na jar v Moscone Center v San Franicscu. Všetci, ktorí sa registrovali na GDC dostanú späť plnú sumu do šiestich týždňov. Organizátori taktiež oznámili, že niektoré časti tejto konferencie budú streamované online na Twitchi.

Informácia o zrušení GDC prišla iba deň po tom, čo Facebook oznámil zrušenie svojej F8 vývojárskej konferencie, ktorá sa mala konať 5. a 6. mája. Konferencia sa mala konať v McEnery Convention Center v San Jose v Kalifornii, ktoré zhodou okolností používa aj Apple na svoje WWDC.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.