iPhone s vyberateľnou baterkou už čoskoro realitou?

Podľa uniknutých informácií sa v Európe možno dočkáme smartfónov, ktoré budú musieť disponovať takto riešenou batériou.

Portál TechRadar priniesol info o dokumentoch z EÚ, ktoré hovoria o podobnej regulácií pre výrobcov mobilných zariadení. Tí by museli svoje produkty dizajnovať a následne vyrábať tak, aby umožnili majiteľom vyberať batériu.

Spomínané predpisy zatiaľ neboli oznámené oficiálne, no v dokumente, z ktorého pochádzajú sa spomína marcový termín. Apple svoj iPhone vždy konštruoval so zabudovanou batériou, na ktorej výmenu bolo potrebné osloviť odborníka. To by sa však práve spomínanou reguláciou mohlo zmeniť už čoskoro.

Znamenalo by to veľký zásah do dizajnu produkotv, ktoré by po novom museli myslieť na odnímateľnú batériu. Teoreticky by to mohlo znamenať aj absenciu vodeodolnosti a na druhej strane menej štíhlu siluetu zariadenia.

foto: Picjumbo

Apple už v súčasnosti vytvára protitlak v oblasti nabíjania a s tým súvisiacej snahy unifikácie a zavedenia určitého štandardu. V Európskom parlamente by radi videli riešenie, kedy by jeden konektor sedel pre zariadenia všetkých značiek. Je možné, že sa spomínaným štandardom stane USB-C, čo celkom nehrá do karát Lightningom vybaveným zariadeniam Apple.

zdroj: TechRadar

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.