Face ID už čoskoro na Macu?

V macOS Big Sur sa spomína aj takáto možnosť autentifikácie.

Pohodlné odomykanie zariadenia, na ktoré sme zvyknutí na iPhone či iPade, by v budúcnosti mohlo byť k dispozícii aj na Apple počítačoch.

V súčasnosti disponujú MacBooky technológiou Touch ID, ktorá je prítomná priamo na klávesnici. Odomykanie a overovanie odtlačkom je v zariadeniach k dispozícii od roku 2016, kedy bol predstavený prvý MacBook Pro s Touch Barom.

Zmienky o novom spôsobe autentifikácie používateľa si v zdrojovom kóde Big Sur všimol portál 9to5Mac. Nový macOS obsahuje v aktuálnej beta verzii zmienky o rozšírení s podporou funkcie PearlCamera. Práve pod označením Pearl sa skrývajú technológie Face ID a TrueDepth kamera odkedy sa táto novinka objavila na vtedajšom iPhone X.

V rozšírení sa ďalej objavujú výrazy ako FaceDetect či BioCapture, ktoré jasne odkazujú na funkcionalitu overovania tváre.

Kedy a na akých modeloch sa Face ID dočkáme, zatiaľ nie je zrejmé. Pravdepodobne však môže táto funkcionalita doraziť spolu s novými modelmi s Apple Silicon procesormi a mini-LED displejmi.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.