Informácie o celoušných Apple slúchadlách sa už nejaký čas priebežne objavujú od roku 2018. Podľa tých aktuálnych je možné, že kalifornská spoločnosť svoj model predvedie už tento rok.

Spoľahlivé predpovede

Slúchadlá, pracovne nazvané StudioPods, zatiaľ zo strany Apple neboli oficiálne potvrdené. Ide teda o dohady a hypotézy. Či sa kalifornské jablko pustí do konkurenčných vôd, kde sa už dlhšie plavia značky ako Sony, Bose či Sennheiser, je otázne.

Renomovaný odborník na Apple, Ming-Chi Kuo, však hovorí o high-end bezdrôtových slúchadlách, ktoré by mohli byť predstavené v prvej polovici roku 2020. Kuo ich označuje termínom headphones, čo potenciálne odkazuje na celoušné prevedenie modelu. Analytik v minulosti správne predvídal okrem iného aj vydanie novej generácie AirPods, ktoré spolu s vylepšeným Pro modelom dorazili minulý rok.

Apple by tak mohol svoje nové StudioPods odhaliť napríklad na júnovej WWDC. Na rovnakom evente sa možno dočkáme aj renovovaného iPadu Pro s trojšošovkovým fotoaparátom. Podľa Bloombergu by slúchadlá s logom jablka na mušliach boli vyššou triedou a alternatívou k existujúcej ponuke Beats modelov.

Čo by sme radi videli pri nových StudioPods

Súčasná špička daného segmentu v sebe spája elegantný dizajn, pokročilú technológiu, kompaktnosť a pohodlie pre používateľa. To sú aspekty, v ktorých by nové slúchadlá od Apple mali excelovať, ak chcú získať svoje miesto medzi elitou.

Určite by mali ponúknuť bezdrôtové pripojenie, zabudovaného hlasového asistenta, ANC (potlačenie ruchov) a v neposlednom rade prémiovú kvalitu zvuku. Takú, akú neponúkajú doteraz iné z portfólia značky. Práve celoušné prevedenie v sebe obvykle prináša kvalitnejší a komplexnejší zvuk.

Dizajnové koncepty

Napriek tomu, že ide o doteraz nepotvrdený produkt, na internet môžete nájsť mockupy, ktoré prezentujú možnú podobu StudioPods. Napríklad nemecký Curved ešte v roku 2018, kedy boli informácie o slúchadlách pomerne čerstvé, priniesol svoj pohľad na inch dizajn. Ten sa inšpiruje HomePod estetikou ako aj populárnymi Beats, pokiaľ ide tvar a jednotlivé časti. Dizajnéri konceptu si zároveň predstavujú bezdrôtové nabíjanie pomocou docku, na ktorý možno slúchadlá umiestniť.

Čo hovoríte na takýto vzhľad štúdiových slúchadiel Apple? Dali by ste prednosť svetlému či tmavému prevedeniu? Je pre vás takýto prírastok do audio portfólia značky zaujímavý? Podeľte sa s nami o váš názor. :)

zdroj: Techradar, Curved

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.