Switchglass – prispôsobiteľný app-switcher pre váš Mac

Apka pre macOS vám ponúkne výkonné nástroj pre prepínanie prgramov. Ako to funguje?

Switchglass je v podstate tzv. floating switcher. To znamená, že máte na ploche prítomný panel s ikonkami pre každú zo spustených apiek. Môžete robiť viacero vecí:

  • Kliknutím na konkrétnu ikonku vyvoláte do popredia všetky okná danej apky.
  • Podržaním Shiftu a kliknutím na ikonku sa v popredí zovrazí iba jedno okno danej apky.
  • Pravý klik na ikonku vyvolá menu, pomocou ktorého môžete apku zobraziť alebo schovať.
  • Chcete otvoriť konkrétny súbor v danej apke? Stačí ho presunúť na jej ikonku (rovnako ako pri ikonkách v natívnom docku).
  • Pre zobrazenie aplikácie vo Finderi, podržte Command a kliknite na jej ikonku na paneli.

Prispôsobenie apky

Pokiaľ ide o spomínanú prispôsobiteľnosť, Switchglass ponúka viacero rôznych nastavení. Môžete si určiť, kde na ploche ho chcete umiestniť (vrátane orientácie a presnej polohy). Takisto si môžete upraviť aj akcie, ktoré nasledujú po rôznych spôsoboch kliknutia na ikonky.

Ako hovorí autor aplikácie Jonh Siracusa, Switchglass je určený pre ľudí, ktorí chcú mať v rámci UI prvok, ktorý slúži špecificky na prepínanie apiek s možnosťou ďalšie prispôsobenia. Apka je zároveň aj doplnením k už existujúcemu produktu Front and Center, ktorý ponúka možnosti pre správu okien na vašom Macu.

Aplikáciu nájdete na App Store, odkiaľ si ju môžete za 5,49 € stiahnuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.