Čo nás čaká v marci od Apple?

Aktuálny mesiac sľubuje, že bude na novinky zo sveta Apple celkom bohatý. Aké veci má kalifornský gigant pripravené?

iPhone 9 (SE2)

V prvom rade treba spomenúť ostro sledovaného nástupcu populárneho modelu SE. iPhone zatiaľ pracovne označovaný ako SE2 či iPhone 9 by mal priniesť cenovo dostupnú alternatívu s porovnateľnými parametrami výkonu ako v súčasných Apple smartfónoch ale s osekanou funkcionalitou (Touch ID namiesto Face ID a podobne).

Zariadenie bude vychádzať z dizajnu osmičkového iPhonu a “pod kapotou” bude mať rovnaký procesor ako súčasný iPhone 11. Pokiaľ ide o cenu zariadenia, očakáva sa štartovacia čiara na úrovni 399 dolárov za 64GB model.

iPad Pro

Update Pro verzie Apple tabletu sa takisto objaví s najväčšou pravdepodobnosťou už tento mesiac. Takto pred rokom Apple priniesol aktualizáciu svojich cenovo dostupnejších iPadov.

Teraz by sme mali vidieť predstavenie 11 a 12,9 palcových Pro s novým dizajnom aj parametrami. Podľa všetkého sa na zadnej strane dočkáme obdobného fotoaparátu, aký v súčasnosti ponúka iPhone 11 Pro, spolu s time-of-flight senzorom, ktorý sa uplatní pri AR apkách alebo portrétovom režime. Iba nedávno sa objavili informácie o Smart Keyboard aktualizácii, ktorá by pre nový iPad ponúkla aj trackpad. Tej sa však dočkáme pravdepodobne až na jeseň, spolu s mini-LED displejom.

13 palcový MacBook Pro

Menší z Pro línie Apple notebookov by takisto podľa viacerých zdrojov mal byť za rohom. Minulý rok na jeseň priniesol Apple nový 16 palcový model, ktorý nahradil MacBook Pro s 15 palcovou obrazovkou. Novinka okrem iného priniesla aj vylepšenú klávesnicu.

Teraz by mal byť rad na 13 palcovom MacBooku. Môžeme očakávať vynovený hardvér (CPU, GPU) aj možnosti úložiska. Či uvidíme zariadenia aj s podobne zoštíhlenými okrajmi displeja ako pri väčšom súrodencovi je zatiaľ otázne.

Apple TV

Pôvodný 4K model bol predstavený pred tromi rokmi a 4. generácie HD verzie je dokonca z roku 2015. Je teda namieste priniesť update aj v tomto segmente produktov. Apple navyše svoje AirPlay 2 či TV apku už posunula aj výrobcom smart televízorov, čím produkt prišiel o čas exkluzívnych benefitov.  V súčasnosti si môžete vybrať z trojice variánt set-top boxov:

Apple TV HD 32GB za 159 €

Apple TV 4K 32GB za 199 €

Apple TV 4K 64GB za 219 €

Zmienky o plánoch vydať novú verziu Apple set-top boxu našiel portál 9to5Mac v kóde tvOS 13.4 bety. Novinka by mala ponúknuť A12 alebo A13 čip, čo by okrem iného mohlo pomôcť pri hladkom chode hernej služby Apple Arcade.

Mnohí by určite radi videli aj cenovo dostupnejší model Apple TV. Najmä v dobe, kedy streamovacie platformy typu Netflix ponúkajú množstvo obsahu, ktorý možno sledovať aj vďaka takému Amazon Fire TV za zlomok ceny Apple hardvéru.

Apple Watch

Presnejšie farebné variant smart hodiniek a náramkov. Apple pravidelne tento módny aspekt svojho produktu obmieňa a tak je možné, že práve v rámci aktuálneho mesiaca uvidíme nové farby a prevedenia.

OS novinky

iOS, watchOS, macOS. Updaty pre trojicu spomínaných systémov tiež možno uvidíme a vyskúšame už tento mesiac. Nový iOS má priniesť možnosť ponúkať apky v rámci jedného balíka pre viacero platforiem, čo Apple avizoval pre vývojárov práve na marec.

watchOS 6.2 má priniesť možnosť nakupovať apky priamo z hodiniek a macOS 10.15.4 ponúkne zase Screen Time Communication Limits ako aj podporu pre zdieľanie zložiek cez iCloud.

Powerbeats 4

Ešte v decembri minulého roku sa objavili informácie o slúchádlách, ktoré boli spomínané v iOS kóde. Minulý mesiac sa zase nové Powerbeats ocitli na zozname patentov FCC. To je celkom spoľahlivá indícia, že nový produkt je na dosah.

Slúchadlá majú ponúknuť H1 čip, ktorý okrem lepšej kvality prinesie aj dlhšiu životnosť batérie či podporu pre Siri. Pokiaľ ide o dizajn, ten by sa oproti aktuálnej verzii nemal príliš meniť.

Event?

Možnosť marcového podujatia, na ktorom by Apple prezentoval svoje novinky, je otázna. Niežeby nebolo čo ukazovať. ako ste si mohli prečítať, námetov na keynote je viac než dosť. Apple sa však možno s ohľadom na aktuálnu situáciu okolo koronavírusu rozhodne, po vzore iných veľkých podujatí, prinajmenšom obmedziť veľkosť svojho eventu. Možno sa tak dočkáme akcie, ktorej sa zúčastnia iba domáci novinári, čo by však mohlo pôsôbiť nie úplne pozitívnym dojmom.

Na druhej strane marcové eventy nie sú pre značku vôbec pravidlom. Za posledných šesť rokov sme v marci videli “iba” štyri podujatia. Obavy ohľadom koronavírusu môžu však ovplyvniť ďalšie z podujatí. Tým je WWDC, ktoré Apple obvykle ohlási práve v marci.

Okrem vyššie spomínaných “istôt” spomedzi očakávaných noviniek sú tu aj ďalšie, ktoré sa možno v marci predstavia verejnosti (AirTags, AR okuliare, ARM Mac…). Ostáva čakať, ako nakoniec realita bude vyzerať.

Na ktorú z noviniek sa tešíte najviac? Čo by Apple mal určite v marci odhaliť?

zdroj: 9to5Mac

cover: iGeeksBlog

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.