Budú v balení iPhone 12 chýbať tradičné EarPods?

Nadchádzajúci update Apple smartfónu by mohol byť okrem návratu k hranatému dizajnu zásadný aj v ďalšej veci.

Štandard od roku 2007

Ming-Chi Kuo, renomovaný odborník na značku Apple, prišiel so zaujímavou prognózou. Hovorí o možnosti, že sa kalifornské jablko pri balení očakávaných iPhonov 12 rozhodne vynechať základné EarPods.

Apple by tak mohol ešte viac zvýšiť dopyt po svojich bezdrôtových AirPods, ktorým sa v predajoch mimoriadne darí.

Slúchadlá boli pevnou súčasťou krabičiek s iPhonom od uvedenia prvej generácie zariadenia. Dôvodom bol fakt, že  iPhone bol prakticky od začiatku prezentovaný ako prirodzená nadstavba k iPodu. Hudobný prehrávač, s ktorým je možné aj telefonovať. Alebo naopak.

foto: Unplash / Brandon Ong

Vízia do budúcna

Ak by teda boli majitelia nového iPhonu postavený pred situáciu, že by si museli k telefónu riešiť audio perifériu vlastnou cestou, mohlo by to výrazne nakopnúť tohtoročné predaje AirPods.

Tie budú podľa odhadov najnižšie v druhom kvartáli 2020, kvôli pandémii koronavírusu. Objem objednávok má klesnúť o takmer 30%. Situácia by sa následne mala zlepšiť v treťom švrťroku – aj vďaka špeciálnym ponukám na tento typ produktov Apple a stále silnému dopytu po AirPods Pro.

Kuo očakáva novú generáciu AirPods v prvej polovici budúceho roku. To kontrastuje s názorom Jona Prossera, ktorý nedávno vypustil info o update AirPods už pripravenom na predstavenie. Prosserovi išla v poslednej dobe karta – predpovedal na deň presne príchod iPhone SE a trafil sa aj pri novom MacBooku Pro 13. Kto z nich je teda bližšie k pravde, uvidíme asi časom.

zdroj: 9to5Mac

cover: Unsplash / Mateo Abrahan

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.