Apple zvyšuje pre silný dopyt objednávky iPhonov

Značka navýšila kapacity pre prvý polrok 2021 až o 30 percent.

Štastná trinástka

V tomto období by tak mali dodávatelia pripraviť pre Apple takmer 100 miliónov zariadení. Apple sa pre tento krok rozhodol s ohľadom na predaje, ktoré aktuálna generácia smartfónu dosahuje.

Takisto si však v rámci balíka objednal aj staršie modely ako iPhone 11 či iPhone SE. Podľa portálu Nikkei Asia však nemusia byť tieto ciele splniteľné. Dôvodom sú nízke kapacity skladových zásob dôležitých súčastí pre budúce zariadenia.

Pokiaľ ide o prognózu pre nadchádzajúci rok, väčšina dodávateľov aj špecialistov na trh sú optimisti. iPhone predaje by tak mali opäť rásť, no podľa analytika Jeffa Pua, nie je isté, či sa aj trinástej generácii podarí taký prielom ako tohtoročnému iPhonu. Nejde o to, že by vec súvisela s poverčivosťou – iPhone 13 však nebude mať lákavu nálepku “prvého 5G iPhonu”.

Dizajn bez zmeny, telefón bez portov?

Podľa očakávaní by Apple mal aj v nadchádzajúcom roku predstaviť štvoricu modelov ako tomu bolo túto jeseň. Počíta sa aj s rovnakými veľkostnými variantmmi a neveľkými zmenami dizajnu, keďže práve iPhone 12 vrátil do hry hranatý vzhľad z čias štvorkového iPhonu. Vylepšenia prídu skôr v oblasti kamery, rýchlejšieho procesoru a nového 5G čipu.

Niektoré zdroje uvádzajú aj možnosť, že by nová generácia Apple smartfónu mohla prísť s menším výrezom v displeji či kompletne bez vstupov. To by znamenalo, že zariadenie by bolo nabíjané bezdrôtovo, aj keď zatiaľ nie je jasné, či sa tieto prognózy budú zhodovať s realitou.

zdroj: Nikkei

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.