Apple získal nový startup – bude z iPhonu platobný terminál?

Platenie telefónom posúva technológia Mobeewave na nový level.

Startup vyvinul riešenie, ktoré umožňuje pre transakciu priložiť platobnú kartu alebo smartfón k inému smartfónu. Spoločnosť z Montrealu podľa reportu od portálu Bloomberg získal práve kalifornský gigant.

Pre fungovanie technológie je potrebný NFC čip, ktorý je súčasťou vnútorností iPhonu od predstavenia šiestej generácie. Už teraz je možné vďaka Apple Pay platiť priložením iPhonu k čítačke, novinka od Mobeewave by však celý proces ešte zjednodušila – nebolo by potrebné vlastniť ďalší hardvér v podobe čítačky či terminálu.

Podľa oficiálnych informácií zaplatil Apple montrealskej firme približne 100 miliónov dolárov. Na projekte bude ďalej pracovať pôvodný tím. Apple už tento rok niekoľko startupov absorboval – medzi inými aj známu aplikáciu Dark Sky, zameranú na počasie. Jej funkcionalitu údajne implementuje do natívnej apky v iOS 14. Apple zároveň 1. augusta deaktivoval Android verziu Dark Sky.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.