Apple sa v Číne môže stať “nespoľahlivým subjektom”

Krajina hrozí umiestnením kalifornského jablka na svoj blacklist. Ide o reakciu na blokádu dodávok komponentov pre Huawei.

Čínske vládne médium Global Times hovorí, že zaradenie Apple na zoznam nespoľahlivých subjektov má byť iba prvým krokom. Nasledovať by mali vyšetrovanie aj ďalšie obmedzenia – nielen pre Apple ale aj iné americké spoločnosti ako Cisco či Qualcomm.

Čo v praxi znamená, ak sa nejaká firma ocitne na tomto zozname? Na vytvorenie si lepšej predstavy môže poslúžiť minuloročné vyjadrenie čínskeho ministerstva obchodu. V tom sa hovorilo okrem vyšetrovania a ďalších reštrikcií aj o varovaní verejnosti, aby sa takejto značke vyhla za účelom zníženia rizík.

Aktuálna hrozba prichádza zhruba týždeň po tom, čo USA oznámili kroky pre obmedzenie dodávok komponentov od svojich spoločností a ich spoludodávateľov pre Huawei a firmy s ním spolupracujúce.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.