Apple predstavil iPad 8. generácie

iPad 8th Generation
Apple dnes presne podľa očakávaní predstavil novú generáciu tabletu iPad, ktorý prináša, napriek očakávaniam, len „spec bump“.

Najnovší iPad si zachováva vlastnosti predošlej generácie iPadu. Zariadenie si tak zachováva 10.2-palcový Retina displej, ako aj dizajn. Vďaka tomu je zariadenie zároveň kompatibilné s príslušenstvom predošlej generácie, vrátane plnohodnotného Smart Keyboard puzdra alebo prvej generácie Apple Pencil. Displej má naďalej rozlíšenie 2160 x 1620 pixelov pri hustote 264 ppi. Maximálny jas displeja je 500 nitov.

Prístroj sa však dočkal inovácií v oblasti hardvéru. Prevzal výkonný procesor A12 Bionic, ktorý ponúka 6 logických jadier a 4 grafické jadrá. Pravda, nie je tak výkonný ako verzie A12X/A12Z, avšak na cenovo dostupné zariadenie ponúka stále viac výkonu, aký by ste našli u konkurencie. Podľa Applu je dvakrát taký rýchly ako najpopulárnejší laptop s Windows, trikrát rýchlejší ako najpopulárnejší Android tablet a až 6-krát rýchlejší oproti najobľúbenejšiemu Chromebooku.

Samotné zariadenie bude ponúkať 32GB alebo 128GB úložisko, takmer ako niekdajší iPhone SE z roku 2016. Takisto ponúka 8-megapixelový zadný fotoaparát s clonou f/2.4 a možnosťou točenia 1080p 30fps videa. Predná kamera si tiež zachováva staré rozlíšenie 1,3 megapixelu.

Cenovo dostupná mašinka bude dostupná už tento piatok za 329 dolárov pre všetkých, zatiaľ čo študenti a učitelia budú mať nárok na 20$ zľavu. Prístroj bude dostupný v striebornej, vesmírnej šedej a zlatej farbe, presne ako predošlé generácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.