Apple odštartoval produkciu iPhone 11 v Indii

Prvé kusy súčasnej generácie smartfónu budú pochádzať z továrne v Chennai. Ide o premiérovú výrobu vlajkového modelu v tejto krajine.

India je od roku 2017 miestom, kde sa skladajú iPhony s nižšími cenami. Teraz sa však Apple rozhodol do krajiny presunúť aj výrobu aktuálneho iPhonu 11.

Práve India bola minulý rok druhým najväčším trhom, pokiaľ ide o smartfóny. Predbehla aj USA a pred ňou už ostala iba Čína. Rozdelenie výroby do viacerých krajín sa zo strany Apple javí ako logický krok – značka tak bude o niečo menej závislá od Číny, odkiaľ v súčasnosti pochádza väčšina smartfónov s logom jablka.

Lokálna produkcia by pomohla Cupertinu dosiahnuť aj lepšie výsledky predajov. V krajine síce kraľuje segmentu prémiových smartfónov, pri pohľade na trh ako celok si Apple ukrojil iba jedno percento. iPhone je skrátka pre mnoho tunajších zákazníkov príliš drahý.

To by sa mohlo zmeniť práve vďaka výrobe v krajine, čím by sa značka vyhla 20% dani, ktorá platí pre všetku importovanú elektroniku a mohla tak zraziť aj výslednú cenu produktov ponúkaných na tomto trhu. Zatiaľ nie je zrejmé, či budú smartfóny vyrobené v Indii mieriť iba na domáci trh, alebo aj do zahraničia.

zdroj: The Verge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.