Apple očakáva 100 miliónov predaných bezdrôtových slúchadiel

V aktuálnom roku má značka podľa analytikov z Counterpoint pokračovať v kraľovaní na svetovom trhu.

Raketový nárast

Portál Counterpoint uvádza, že v závere roku 2019 sa trh bezdrôtových slúchadiel v porovnaní s predošlým rokom zdvojnásobil. Celkovo sa v poslednom kvartáli roku 2019 predalo 51 miliónov párov slúchadiel tejto kategórie a celoročný objem predstavoval 130 miliónov. Najviac sa segmentu true wireless darilo v Spojených štátoch, kde medziročne stúpli predaje tohto typu slúchadiel o viac ako tri štvrtiny.

Najmä nové AirPods Pro, ktoré prišli v závere októbra 2019, pomohli značke dosiahnuť 44% rast v poslednom kvártali minulého roku. Napriek problémom s uspokojovaním dopytu, sa podarilo predať 6 miliónov AirPods Pro.

AirPods Pro

Boj o druhé miesto

Counterpoint dodáva, že v aktuálnom roku bude Apple pravdepodobne pokračovať v dominancii a skutočný boj sa bude zvádzať o druhú priečku rebríčka. Samsung, ktorý aktuálne túto pozíciu drží, musí pri nových Galaxy Buds Plus priniesť výrazné vylepšenia, ak si chce svoje miesto udržať v narastajúcej konkurencii. Tú predstavujú značky ako Jabra, Beats, či Huawei.

Pokiaľ ide o AirPods, hovorilo sa aj o možnosti, že by ich Apple pridával k novým iPhonom. S ohľadom na ich obľúbenosť aj vyššiu cenu sa to však javí nepravdepodobné.

Samsung Galaxy Buds Plus

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.