Apple je nespokojný s Qualcommom. 5G si bude navrhovať in-house

Kalifornské jablko sa rozhodlo vytvoriť vlastnú 5G anténu. Verzia od Qualcommu sa značke nepozdávala.

Podľa informácií Fast Company, nemal modul dostatočne štíhly dizajn, ktorý by Apple chcel vo svojom novom zariadení. Qualcomm bude naďalej dodávať 5G čipy do nových iPhonov, ale anténu bude vyvíjať Apple. Variant od Qualcommu si Apple ponechá v zálohe – pre prípad, že by jej vlastný dizajn nedopadol dobre. V takom prípade by sme sa však mohli dočkať o niečo hrubšieho iPhonu.

Nie je to prvýkrát, čo sa značka pokúša vytvoriť vlastnú 5G anténu. Spomeňme napríklad iPhone 4. Jeho anténa však bola okrem príčinou nestabilného spojenia počas hovorov alebo iných problémov, v prípade, že ste zariadenie držali s prekrytou anténou.

Apple údajne pracuje aj na vlastných čipoch, ktoré by spoločnosť rada videla v budúcich generáciách zariadení. Značka kúpila technológie modemových čipov od Intelu, ktorý opustil tento segment. Aj to by mohlo pomôcť Apple dosiahnuť svoje ciele rýchejšie.

zdroj: Qualcomm

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.