Apple o týždeň odhalí niekoľko nových Macov s Apple Silicon

Ktoré modely sú horúcimi kandidátmi na ARM procesor?

Event, ktorý začína v utorok 10. novembra o 19:00, je podľa všetkého rezervovaný práve pre Apple počítače, ktoré odštartujú novú etapu v histórii značky a najmä tohto segmentu ako takého.

Apple ešte v lete na konferencii WWDC avizoval prechod z Intel čipov na vlastné riešenie, ktoré pod názvom Apple Silicon teraz mieri do Macov. Podľa čerstvého reportu od Bloombergu by sme sa o necelý týždeň mali dočkať hneď troch modelov – 13-palcového a 16-palcového MacBooku Pro a v neposlednom rade 13-palcového MacBooku Air.

Primárne zmeny sa tentokrát udejú “pod kapotou”, čo znamená, že výrazná premena dizajnu tentokrát nie je v pláne. Nové Macy budú disponovať procesorom, ktorý vychádza z čipu A14, ktorý sa aktuálne nachádza v nových iPhonoch a Apple sľubuje zlepšenie výkonu a súčasne úsporu energie.

Kompletný prechod na vlastné procesory značka odhaduje na obdobie dvoch rokov. Prvé očividne prídu na rad laptopy, po nich však bude nasledovať aj nový iMac či menší Mac Pro.

Event s názvom One More Thing budeme sledovať aj u nás na MacBlogu. Počas prezentácie vám prinesieme živý prepis v rámci sekcie Liveblog a po skončení eventu aj podrobné články o jednotlivých novinkách.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.