Apple chce Nový iPhone SE skladať v Brazílii

Čerstvo predstavený prírastok do lineupu smartfónov značky je už možné predobjednať. Teraz sa navyše objavili aj informácie, ktoré hovoria o novej lokalite pre produkciu zariadenia.

iPhone SE by sa podľa nich mal dávať dohromady práve v Brazílii. Lokálna mutácia Apple webu prezentovala viacero záberov iPhonu s označením Indústria Brasileira na zadnej časti.

Apple pochopiteľne tieto obrázky už stiahol, ale zdá sa, že priamy odkaz stále funguje. Aj keď značka chcela túto správu zatajiť (aspoň nateraz), lokálny operátor ANATEL zverejnil dokumentáciu, ktorá potvrdzuje produkciu iPhonu SE v krajine. Ako jednu z firiem, ktorá proces zabezpečí uvádza operátor brazílsky Foxconn.

Nejde pritom o premiéru. iPhone sa už v Brazílii skladal. Konkrétne model XR, ktorý vďaka tomu mohli ponúkať za výhodnejšiu sumu. Krajina má totiž pomerne vysoké clo na dovoz. A keďže má byť SE “ľudovým” iPhonom, je pravdepodobné, že Apple zvolil cestu lokálnej produkcie aj s cieľom zatraktívniť cenu novinky na brazílskom trhu.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.