Amazing Stories: Úžasné príbehy, príšerné recenzie

Apple si vyslúžil ohromný potlesk, keď oznámil, že spojil sily s legendárnym Stevenom Spielbergom, aby pripravili reboot seriálu Amazing Stories pre Apple TV+. Antológia sci-fi príbehov zažila svoju premiéru poprvýkrát v roku 1985 a pri svojom 35. výročí sa dočká reimaginingu v službe TV+. Originál sa tešil decentnému skóre 7,4/10 (IMDb), s novou verziou pod taktovkou Applu to ale také ružové nebude.

Prvé recenzie od filmových a seriálových kritikov sa totiž predčasne dostali von a hoci už boli odstránené (skryté), nič to nemení na fakte, že sa dostali na internet. Josh Bell z portálu CBR napísal, že mnoho príbehových zvratov je predvídateľných alebo prichádzajú príliš neskoro. Už pilotnú epizódu The Cellar označil za prevarenú verziu Twilight Zone alebo Outer Limits, ktorá je zabudnuteľná a nevýrazná.

Napriek skutočnosti, že Apple za každú epizódu zaplatil zhruba 5 miliónov dolárov, niektoré kulisy podľa recenzenta pôsobia ako z béčkového westernu a hercom chýba nadšenie. Napriek sklamaniu dáva seriálu nádej na lepšie pokračovanie. Predsa len, recenzent mal možnosť vidieť len pilotnú epizódu, ostatné časti recenzentom zatiaľ sprístupnené neboli.

Sklamanie nad Amazing Stories vyjadril aj Marshal Estes z The Spool. Vo svojej recenzii napísal, že Amazing Stories sú všetko, len nie amazing (úžasné). Existujú pritom domnikenky, že stav pilotnej epizódy ovplyvnili produkčné problémy. Pôvodne ju mal na starosti Bryan Fuller, ktorý si prial temnejšiu atmosféru, uprostred natáčania ho nahradili tvorcovia Once Upon a Time, Adam Horowitz a Edward Kitsis.

Seriál Amazing Stories je antológiou príbehov, ktoré spája téma a žáner, ale každá epizóda má vlastný príbeh, nijak nenadväzujúci na ostatné epizódy. Podobný koncept má napríklad mimoriadne úspešný seriál Black Mirror na Netflixe. Spielbergov projekt zažije premiéru v službe TV+ už 6. marca/března, prvú sezónu bude tvoriť 5 epizód.

Máte predplatenú službu Apple TV+?

Amazing Stories
Foto: Apple

zdroj: Cult of Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť