Vivo predstavil smartfón s predným fotoaparátom priamo v displeji – budúcnosť aj pre iné značky?

Vivo Apex 2020 je v súčasnosti v štádiu konceptu a ponúka riešenie pre skutočne bezokrajové zariadenie.

Pod povrchom

Značka v novom modeli predstavila prednú 16 megapixelovú kameru, ktorá sa nachádza pod displejom. Technológia vyzerá na prvý pohľad takmer identicky s tou, ktorú predstavil Oppo. Treba dodať, že obe značky sa nachádzajú v portfóliu jednej spoločnosti.

Ani jedna zo značiek však (zatiaľ) nepriniesla reálny produkt, ktorý by si prípadní záujemcovia mohli kúpiť. Najnovší koncept od Vivo disponuje 6,45 palcovým displejom prakticky bez okrajov, so 120° zaoblením po stranách.

48 MP fotoaparát s gimbalom

Apex 2020 má ponúknuť 12GB RAM a 256GB úložisko.  Na zariadení absentujú akékoľvek fyzické vstupy či tlačidlá. Všetko sa ovláda pomocou dotyku. Pokiaľ ide o zadný fotoaparát, ten má ponúknuť 48 megapixelov s až 7,5-násobným optickým zoomom. Pre porovnanie – súčasný iPhone 11 Pro Max má 2-násobný optický zoom.

Vivo ďalej dodáva, že v kamere je zabudovaný aj mechanizmus podobný gimbalu, ktorý slúži na pokročilú stabilizáciu obrazu. V praxi to prinesie nielen “hladšie” video ale aj lepšie fotky slabom svetle. Spomínaná neprítomnosť vstupov logicky odkazujú na bezdrôtové nabíjanie. Podľa výrobcu má byť batéria nabitá za 20 minút.

Bude takto vyzerať budúcnosť fotoaparátov aj pri Apple smartfónoch? Uvítali by ste prevedenie bez zárezu na prednej strane s podobne riešeným fotoaparátom? 

zdroj: Vivo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.