5G napreduje rýchlejšie ako hovorili odhady

Tento rok by podľa upravenej prognózy malo byť nové pripojenie k dispozícii pre miliardu ľudí.

O svetlejších vyhliadkach pre 5G pokiaľ ide o jeho rozšírenie informovala spoločnosť Ericsson. Podľa švédskeho giganta bude mať prístup k sieti do konca tohto roku miliarda obyvateľov planéty. V praxi tak bude 5G dostupnejší rýchlejšie ako 3G či 4G/LTE. Do roku 2026 by podľa Ericssonu malo 5G využívať 60% populácie.

Svoju prognózu založila spoločnosť na troch faktoroch – cenovej dostupnosti 5G smartfónov, vysokej priorite budovania 5G infraštrtuktúry v mnohých krajinách a v neposlednom rade aj na konkurenčnom boji medzi operátormi, pre ktorých bude 5G silnou marketingovou zbraňou. V súčasnosti už určitým spôsobom ponúka novú sieť stovka mobilných operátorov.

Apple sa síce v správe od Ericssonu nespomína ako spúšťač týchto zmien, no je na mieste považovať príchod 5G iPhonu už tento rok za jeden z impulzov pre operátorov.

zdroj: CNET

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.