5G iPhone možno Apple odloží na neskôr

Značka sa podľa čerstvých informácií aktuálne rozhodouje o posunutí termínu predstavenia očakávaného iPhone 12.

5G iPhone sa musí stať hitom

Pôvodný septembrový dátum by sa s ohľadom na prebiehajúcu pandémiu a dopady, ktoré z nej vyplývajú, mohol zmeniť.

Dôvodom môžu byť výpadky v produkčnom reťazci a samozrejme aj obavy o malý záujem spotrebiteľov, ktorí na súčasnú krízu reagujú šetrením a utrácajú menej. Netreba ale zabúdať ani na 5G pokrytie, ktoré je potrebné vybudovať a v súčasnej situácii to pôjde pravdepodobne pomalšie ako sa očakávalo.

Informácie o pochybnostiach Apple v súvislosti s pôvodným termínom odhalenia nového vlajkového smartfónu priniesol Nikkei. Ako povedal zdroj blízky tomuto médiu – Prvý 5G iPhone sa musí stať hitom. Kalifornská spoločnosť teda logicky nechce ničím ohroziť jeho štart.

Kedy sa rozhodne

O tom, či Apple predstaví novinku v plánovanom termíne, alebo sa jej dočkáme neskôr a kedy presne, to sa podľa Nikkei dozvieme najneskôr počas mája. Najpesimistickejší odhad hovorí o scenári, kedy nový iPhone dorazí až v roku 2021.

Rozhodovanie nebude ľahké. iPhone, obvykle predstavovaný na jeseň, je pre Apple kľúčovým ťahákom, ktorý každoročne zabezpečuje nemalý podiel zisku.

zdroj: Nikkei

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.