24-palcový iMac v novom dizajne dorazí koncom roka

Podľa najnovších informácií to vyzerá tak, že aktualizáciu Apple desktopu uvidíme v štvrtom kvartáli 2020.

Vo svojom reporte to uvádza analytik Ming-Chi Kuo, ktorý patrí dlhodobo k spoľahlivým zdrojom. Kuo tento týždeň na adresu nového zariadenia uviedol, že má ísť zároveň o jeden z prvých dvoch Apple počítačov vybavených ARM procesormi. Ďalším bude podľa neho nový MacBook Pro s 13-palcovým displejom.

Apple na WWDC20 odhalil svoje plány na prechod k vlastným čipom, ktoré majú priniesť neuveriteľný výkon či nové funkcie. A samozrejme – nezávislosť od Intelu a jeho produkčných plánov. Prvý Mac s na mieru postaveným procesorom podľa Cupertina uvidíme koncom aktuálneho roku. Postupný prechod na vlastné procesory Apple odhaduje na dva roky.

Okrem iMacu s novou ARM architektúrou má podľa Kua prísť aj update základného modelu s Intel procesorom – konkrétne v treťom švrťroku 2020. Zatiaľ nie je jasné, či aj tento model bude v novom “šate”, ktorý má podľa dostupných informácií odkazovať na dizajnový jazyk súčasného iPadu.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.