Upgrade na iPhone s 5G môže byť zaujímavý až pre tretinu majiteľov

Apple predpokladá 10% nárast predajov nového iPhonu. Optimistický odhad má pôvod práve v novom 5G, ktoré by mohlo byť impulzom na kúpu nového zariadenia pre nemalú časť zákazníkov.

Budúci rok by sme sa mali dočkať hneď piatich nových modelov iPhonu a okrem nich aj spomínaného 5G, ktoré by malo byť spustené v septembri. V súčasnosti je na svete asi 900 miliónov majiteľov iPhonu. Podľa analytikov by mohla byť nová generácia Apple smartfónov atraktívna až pre zhruba 350 miliónov z nich.

Wall Street je v predpovediach o niečo skeptickejší, keďže Apple minulý rok muselo zápasiť s viacerými výzvami. Medzi nimi bol napríklad pomalší rast na čínskom trhu, nárast konkurencie v segmente smartfónov ale tesný závod v 5G sfére.

Naproti tomu sa značke podarilo úspešne dosiahnuť uspokojivý rast v Číne, vyhrať dôležitý spor s Qualcommom a získať aj Intel modemy pre svoje aktivity týkajúce sa implementácie 5G. Zároveň Apple predstavil trojicu nových iPhonov 11, ktoré sú všeobecne považované za veľký úspech.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť