Apple rok v kocke

Ako vyzeral rok 2019 z pohľadu kalifornského giganta? Obzrite sa spolu s nami.

Uplynulých dvanásť mesiacov bolo pre značku vcelku plodných. Dočkali sme sa predstavenia a vydania viacerých noviniek – z oblasti hardvéru i softvéru. Videli sme nový iPhone, niekoľko prírastkov medzi Macmi ale aj nové wearables ako Apple Watch či AirPods Pro, ktoré sa stali veľkým hitom. Takto vyzerá podrobný zoznam všetkého, čo Apple prinieslo v roku 2019:

Január

Prvý mesiac sa niesol v znamení pomalšieho rozbehu po hektickom decembri. Apple vydalo watchOS 5.1.3, iOS 12.1.3 pre iPhone, iPad a HomePod. Z hľadiska hardvéru to bol Smart Battery case pre iPhone XS, Max a XR.

Február

Aj najkrajtší mesiac v roku bol viac–menej “tichý”. Apple vydal iOS 12.1.4, ktorý bol súčasťou vyľaďovania existujúcej verzie iOS.

Marec

Dočkali sme sa prvého Apple eventu v roku 2019, na ktorom značka uviedla Apple Arcade, Apple TV+ a Apple News+. Okrem nových služieb s multimediálnym obsahom bola na marcovom evente predstavená aj Apple Card.

Odhliadnuc od prezentácie tu boli aj softvérové aktualizácie pre iOS, tvOS a wachOS. Hardvérová sféra priniesla druhú generáciu AirPods, nový iPad Air a Mini.

Apríl

Po pestrom treťom mesiaci sa tempo znovu trochu upokojilo. Značka pokračovala v testovaní iOS 12.3 a takisto vydala nový tvOS 12.2.1.

Máj

V tomto mesiaci sme sa dočkali predstavenia novinky, ktorá potešila mnohých priaznivcov bezdrôtových slúchadiel. Apple priniesol Powerbeats Pro. Okrem nich to však bol aj siedmy iPod touch a nesmieme zabudnúť ani na 8 jadrový MacBook Pro.

Paralelne s hardvérovými novinnkami prišli aj tie softvérové. Značka vydala iOS, tvOS, watchOS aj macOS updaty ako aj novú TV apku.

Jún

V rámci júna Apple už tradične organizoval konferenciu WWDC, na ktorej predstavil viacero veľkých softvérových noviniek. Boli medzi nimi iOS 13, iPadOS 13, wtachOS 6, tvOS 13 a v neposlednom rade macOS Catalina. Na podujatí boli takisto predstavené Mac Pro a Pro Display XDR.

Júl

Polovica roka za nami. Obvykle tichší mesiac bol tento rok výnimkou. Apple priniesol dvojicu MacBook Pro s novými Intel procesormi, Touch ID a Touch Barom. Okrem Pro variantov sme sa dočkali aj nového MacBooku Air s True Tone displejom a nižšou cenou.

Softvérová oblasť takisto priniesla novinky – iOS 12.4, tvOS 12.4, watchOS 5.3 či macOS 10.14.6.

August

Ôsmy mesiac roku 2019 bol mesiacom, kedy sa Apple Card dostala k prvým majiteľom v USA. V auguste Apple zároveň prinieslo aktualizácie pre svoje operačné systémy a začalo s beta testingom iOS 13.1.

September

Apple odštartovalo mesiac eventom, na ktorom sme mohli vidieť predstavenie jedenástkových iPhonov ako aj nových Apple Watch či iPadu. Takisto bol vydaný iOS 13 a za ním v svižnom tempe viaceré aktualizácie, keďže najnovší systém bol šitý trochu horúcou ihlou.

Október

Značka sa ďalej sústredila na ladenie iOS. Spomedzi aktualizácii stojí za zmienku najmä iOS 13.2, ktorý priniesol funkciu Deep Fusion či nové nastavenia súkromia pri Siri. V októbri takisto vyšiel macOS Catalina.

V oblasti hardvérových noviniek sme videli predstavenie nových AirPods Pro a Beats Solo Pro. Viacerí očakávali v októbri ďalší event, značka však dala prednosť oznámeniu prostredníctvom tlačových správ.

November

Dorazila sľubovaná služba Apple TV+, ktorá ponúka postupne sa rozrastajúce portfólio pôvodných serialov a filmov z produkcie Apple. V tom istom mesiaci sme sa dočkali aj predstavenia očakávaného 16 palcového MacBooku Pro. Zaujímavou novinkou boli aj Smart Battery obaly pre iPhone 11 a 11 Pro, tentoraz premiérovo aj s hardvérovým tlačidlom pre fotoaparát.

December

Záver roka priniesol viacero aktualizácií softvéru ale aj uvedenie už ohlásených noviniek z Pro segmentu – nového Mac Pro a displeja XDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.