Steam Link je od teraz dostupný na App Store

Steam Link aplikácia od Valve, ktorá slúži na streamovanie hier na iPhone, iPad alebo Apple TV sa konečne dostala na App Store. 

Valve po prvý krát predstavilo svoju aplikáciu Steam Link v máji 2018. Do App Store mala prísť o chvíľu na to, avšak Apple aplikáciu odmietol kvôli “obchodným konfliktom”.

Aj keď Valve argumentoval, že Steam Link je veľmi podobný ostatným aplikáciám založených na vzdialenom prístupe a teda poskytuje prístup k PC alebo Macu, Apple stále odmietal pustiť Steam Link na App Store. Teda až doteraz.

Marketingový riaditeľ Phil Schiller v roku 2018 oznámil, že Apple bude naďalej spolupracovať s Valve, aby “preniesli zážitky zo Steamu na iOS a Apple TV, tak aby podliehal podmienkam, ktoré má App Store”. Zdá sa, že sa spoločnosti končene dohodli.

Valve potvrdilo, že z aplikácie odstráni možnosť nakupovania hier, čo umožnilo Steam Link dostať sa na App Store. Teda Apple nechcel dovoliť, aby si užívateľ kupoval hry na Steame pomocou iOS zariadenia. Keď sa Steam Link pripojí na Mac alebo PC, aplikácia Steam v počítači automaticky otvorí Steam, kde užívateľovi zobrazí jeho knižnicu hier. Okrem aktivácie kódu nie je v aplikácií žiadna možnosť. ako si zakúpiť hru.

Nová aplikácia Steam Link pre iOS umožňuje užívateľovi hrať Steam hry na iPhone, iPade alebo Apple TV streamovaním z Macu alebo PC. Steam Link zrkadlí obsah na Macu alebo PC priamo do zariadenia. Aplikácia vyžaduje iOS 10 alebo vyšší a Valve odporúča 5GHz alebo silnejšie internetové pripojenie pre najlepší výkon. Hráč si môže zahrať hry “Made for iPhone”, ktoré sú pre Steam Link ovládanie optimalizované alebo si môže na obrazovku zariadenia pridať virtuálne tlačidlá a tak hru ovládať.

Párovanie Steam Linku v iOS zariadení s Macom alebo PC je jednoduchý proces. iPhone alebo iPad zoskenuje sieť a vyhľadá Mac alebo PC, ktorý má Steam nainštalovaný. Párovanie prebieha pomocou kódu, ktorý sa musí zadať do desktop verzie Steamu na Macu alebo PC. Aplikácia následne otestuje pripojenie aby bol zaistený najlepší herný zážitok a nainštaluje prípadné, chýbajúce ovládače na Mac alebo PC.

Odkaz na Steam Link na App Store.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.