Služba Apple Card by mala byť v Spojených štátoch spustená v prvej polovici augusta

Podľa portálu Bloombergu je dlho očakávaný štart Apple Card v Spojených štátoch takpovediac “za rohom”. 

Podľa informácií si budú môcť užívatelia iPhonov objednať (v podstate si vytvoria bankový účet) túto kartu v aplikácií Wallet, pričom táto aplikácia má vstavanú podporu pre Apple Card ako súčasť najnovšieho iOS 12.4.

Apple spolupracuje so spoločnosťou Goldman Sachs na karte, ktorá bude optimalizovaná pre Apple Pay, ale pre všetky transakcie bude stále fungovať ako tradičná kreditná karta. Virtuálna kreditná karta od Apple bude k dispozícii aj ako fyzická, titánová karta u obchodníkov, ktorí neakceptujú Apple Pay. Podľa správy Apple v máji vyjadril určité pochybnosti ohľadom technológií kreditnej karty, ktorú vyvinula spoločnosť Goldman Sachs a preto Apple požiadala banky o vykonanie zmien.

Letné spustenie služby Apple Card v Amerike je zatiaľ na dobrej ceste. Prihráva tomu aj fakt, že Goldman Sachs pravdepodobne včas vyriešia vyššie spomenuté obavy Apple s technológiami kreditnej karty. Stovky zamestnancov Apple už službu Apple Card testovali. Táto služba im ponúkala 3% cash back na nákupy v Apple, 2% cash back na všetky Apple Pay transakcie a 1% cash back na všetky ostatné transakcie.

Podľa Apple bude registrácia služby Apple Card rovnako jednoduchá ako otvorenie aplikácie Wallet, ťuknutie na rozhranie služby Apple Card a aktivačný postup. Nákupy je možné prezerať v aplikácii Wallet, pričom poskytujú rozpis výdavkov podľa rôznych kategórií, ako sú zdravie, jedlo, nákupy a ďalšie.

Podľa Bloombergu rozmýšľa Apple aj nad expanziou služby Apple Card do Európy s istými finančnými reguláciami

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.