Rýchlejšia Wi-Fi tu bude možno rýchlejšie ako sme si mysleli

Iniciatíva s cieľom priniesť novú generáciu bezdrôtového pripojenia je tu už nejakú dobu, teraz by sa však veci mohli pohnúť dopredu výraznejšie.

Rýchlejší a efektívnejší internet. Tak možno zhrnúť podstatu Wi-Fi 6. Cieľom novej generácie pripojenia má byť aj vyriešiť aktuálny problém – preplnené siete. K tomu má využiť viacero nových technológií. Okrem tohto upgradu má stúpnuť aj maximálna rýchlosť, na 9.6 Gbps z aktuálnych 3.5.

Organizácia The Wi-Fi Alliance, ktorá dozerá na implementáciu nových štandardov v tejto oblasti, aktuálne spúšťa svoj oficiálny program pre certifikovanie novej Wi-Fi 6. V praxi to znamená, že spoločnosti, ktorých produktmi sú technológie budú už čoskoro môcť ponúknuť zariadenia disponujúce práve vyššie spomenutou certifikáciou.

Certifikačný program je dôležitým krokom, i keď značky už teraz ponúkajú zariadenia, ktoré nové štandardy spĺňajú. Samozrejme, patrí k nim aj nedávno predstavený iPhone 11, o ktorý je podľa prvých čisiel nadmerný záujem. A keďže je pri implementácii novej technológie vždy dôležitý hardvér, je veľký predpoklad, že nová Wi-Fi sa do “obehu” dostane pomerne rýchlo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.