Otravuje vás agresívne zatváranie appiek? Nový iOS by ho mal vyriešiť

Apple vydalo developer betu novej aktualizácie iOS a iPadOS. Prví testeri hlásia, že update opravil otravnú chybu so zatváraním aplikácií na pozadí.

Bug v iOS 13.2 spôsoboval príliš iniciatívne zatváranie appiek z dôvodu neefektívneho disribuovania RAM. Aplikácie, ktoré si od zariadenia pýtali viac pamäte na svoju činnosť (YouTube, Safari…) sa opätovne načítavali častejšie ako by bolo bežné. A otravné bolo predovšetkým zaváranie tých na pozadí.

Príkladom môže byť situácia, kedy sledujete video na YouTube. Vtom vám príde správa, na ktorú chcete odpísať. Prepnete appku a vec vybavíte. Po návrate do YouTube však nájdete aplikáciu načítanú odznova a vaše rozpozerané video je fuč. Podľa niektorých ľudí s týmto problémom, stačí aj menej ako jedna minúta.

Dúfajme, že sa v novej verzii iOS a iPadOS naozaj dočkáme opravy tejto chyby. Čoskoro po developer bete by mala prísť aj verzia na testovanie verejnosťou, ktorá pomôže uistiť sa, že bug bol naozaj odstránený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.