Mercedes-Benz sprístupnil svoj softvérový kit pre vývojárov

Automobilka sa tak zaradila medzi prvé, ktoré otvorili používanie svojich nástrojov pre vývoj softvéru externým developerom.

Sada nástrojov s názvom SDK umožní prístup k rôznym rozhrania, ktoré sú využívané vo vozidlách Mercedes – napríklad monitoring paliva či odjazdenej vzdialenosti.  Značka sa inšpirovala prístupom Apple, ktorý pred desiatimi rokmi takisto umožnil programátorom prístup k svojim nástrojom pre vývoj softvéru.

Ideou v pozadí bolo vložiť do rúk externých tvorcov nástroje, pomocou ktorých budú môcť realizovať vlastné nápady a vytvoriť ďalšie užitočné aplikácie pre iOS. Rovnako teraz k veci pristúpila aj nemecká automobilka. Tá na tohtoročnom frankfurtskom autosalóne pripravila aj 24 hodinový hackathon, práve s cieľom ponúknuť vývojárom možnost otestovať SDK.

Víťazný návrh priniesol startup ClenAI, ktorý využíval umelú inteligenciu pre zistenie znečistenia či nebezpečia v zdieľaných vozidlách. Jeho autori tak získali nový Mercedes-Benz A a takisto 20 000 € v kreditoch SDK. Druhý so ziskom 10 000 € skončil VIMCAR s aplikáciou pre deti a stupne víťazov uzatváral autoaid s riešením pre zdieľanie zážitkov z vozidla na sociálnych sieťach, ktorý získal 5 000 € v kreditoch SDK. Zvláštnu cenu si odniesol inovatívny nápad mobileAPP – aplikácia pre majiteľov vozidiel z leasingu či pre predajcov značky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.