Kuo: AR okuliare od Applu prídu v roku 2020

Známy analytik zverejnil informácie o pripravovaných AR okuliaroch od Applu. Prísť by mali na trh už budúci rok, pôjde pritom o príslušenstvo k iPhonu.

Testovacia produkcia okuliarov s rozšírenou realitou by sa mohla začať dokonca už koncom tohto roka, ich vydanie je podľa Ming-Chi Kua aktuálne naplánované na začiatok roku 2020. Termíny sa však môžu o niekoľko mesiacov natiahnuť. 

Okuliare by mali byť predovšetkým doplnkom k iPhonu, podobne ako Apple Watch. To zrejme znamená, že sa vyhnú objemnému a nevzhľadnému dizajnu, aký ponúkali napríklad neúspešné Google Glass. 

Chystané AR/VR okuliare od Applu majú ponúknuť dva 8K displeje

Pôjde predovšetkým o displej prekrytý AR vrstvou a všetky výpočty sa budú uskutočňovať lokálne na spárovanom iPhone. Samotný rám by tak mohol pôsobiť elegantnejšie a obsahovať len nutné senzory, sklá a batérie.

Podľa najrôznejších patentov už Apple na rozšírenej a virtuálnej realite pracuje vyše desať rokov. O samotnom produkte je toho známeho veľmi málo. V minulosti sa napríklad hovorilo, že na trh by sa mal dostať už tento rok. Po softvérovej stránke by mali okuliare fungovať na upravenej verzii iOS, interne nazývanej „rOS.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť