Apple pracuje na AR okuliaroch s vlastným operačným systémom, na trh by sa mohli dostať do roku 2020

Apple podľa Marka Gurmana z Bloombergu pokračuje vo vývoji AR okuliarov, ktoré by sa mohli stať ďalšou platformou v jeho portfóliu.

Okuliare by mohli byť podľa jeho zdrojov pripravené už v roku 2019 a do predaja by sa dostali o rok neskôr. Gurman vraví, že vývojový cyklus sa značne urýchlil, no za dva roky sa toho môže ešte veľa zmeniť – spomeňme si napríklad na Project Titan, po ktorom sa posledné mesiace zdá sa zľahla zem.

Headset pre rozšírenú realitu od Applu by mal bežať na vlastnom operačnom systéme zvanom “rOS” (r ako realita), ktorý by bol podobne ako tvOS a watchOS odvodený od iOS. Detaily o ovládaní takéhoto produktu jasné nie sú, Apple však údajne testuje dotykové displeje, hlasové ovládanie pomocou Siri a taktiež gestá hlavou.

Stojí za ním tím zodpovedný za nedávno vydané ARKit rozhranie v iOS a okuliare sú len jeden z viacerých projektoch, na ktorých experimentujú. Testy teraz údajne prebiehajú s pomocou headsetu HTC Vive, prototypy pritom pripomínajú VR headset Oculus Rift a na zobrazovanie informácií využívajú displej iPhonu.

Tim Cook: na výrobu AR okuliarov zatiaľ neexistujú správne technológie

Táto zmienka o AR okuliaroch zďaleka nie je prvá, aj napriek tomu, že sám Tim Cook len pred pár týždňami zmietol špekulácie zo stola s tým, že na výrobu podobného produktu zatiaľ neexistujú dostupné technológie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.