Flipboard sa stal cieľom hackerského útoku. Unikli užívateľké mená, heslá a emailové adresy

Flipboard sa stal ďalším cieľom hackerského útoku. Ako v emaili informovala spoločnosť, hackeri odcudzili užívateľské mená, emailové adresy a šifrované heslá. 

Medzi 2. júnom 2018 a 22. aprílom 2019 bol zaznamenaný “neautorizovaný prístup” k databázam Flipboardu, pri ktorom došlo k zverejneniu informácií o účtoch. Flipboard tvrdí, že hackeri “pravdepodobne” získali kópiu niektorých databáz. Spoločnosť zatiaľ nezverejnila detaily, koľko užívateľských účtov bolo kompromitovaných.

Práve vyššie spomenuté databázy obsahovali užívateľské mená, mená účtov, emailové adresy a heslá. Našťastie boli heslá šifrované. To znamená, že ich dešifrovanie je veľmi náročné. Podľa informácií obsahovali databázy aj digitálne tokeny, ktoré umožňovali prepojenie Flipboardu so službami tretích strán ako je Twitter alebo Facebook.

Flipboard obnovuje všetky užívateľské heslá a nahrádza alebo maže všetky digitálne tokeny. Pokiaľ máte aj vy prepojený Flipboard s Twitterom alebo Facebookom, bude nutné znova tieto účty prepojiť. Netreba sa preto čudovať, ak zistíte, že vaše účty už nie sú naďalej prepojené. Nejedná sa o chybu ale o preventívny krok Flipboardu zamedziť ďalšej škode.

Flipboard oznámil, že ako prevenciu do budúcnosti proti podobným situáciami implementoval do svojho systému “vylepšené bezpečnostné opatrenia”. Orgány činné v trestnom konaní boli o tejto situácií taktiež informované.

Flipboard odporúča všetkým svojím užívateľom, ktorí používajú heslo z Flipboard účtu aj v iných službách a na iných stránkach, aby svoje heslá čím skôr zmenili. Jedná sa o preventívne opatrenie.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.