Apple priblížil zmeny v iTunes s príchodom macOS Catalina

macOS Catalina poslala iTunes na večný odpočinok. Odstránenie dlhoročnej súčasti operačného systému Mac zanechalo mnoho otázok, ako to celé bez nej bude fungovať.

Apple plánuje rozdeliť iTunes do troch samostatných aplikácií: Hudba, Podcasty a TV. Pokiaľ tieto tri aplikácie skombinujeme, poskytujú takmer tie isté funkcie ako iTunes, ktorý je ešte dostupný v macOS Mojave.

Jedna z najčastejších otázok sa týka manažmentu zariadenia a synchronizácie, ktoré sa doteraz robilo cez iTunes. V macOS Catalina prenáša Apple tieto funkcie do aplikácie Finder. Pokiaľ sa pripojí zariadenie, zobrazí sa vo Finderi ako dostupné na ľavej strane okna s tými istými ovládacími prvkami a informáciami ako sme zvyknutí pri iTunes.

Aplikácia Hudba bude obsahovať všetku muziku používateľa, vrátane importovanej ale aj zakúpenej. V tejto aplikácií sa taktiež bude nachádzať aj známy iTunes Store na nakupovanie hudby. Apple Music sa do tejto aplikácie presúva tiež aj so všetkými zakúpenými, stiahnutými alebo importovanými skladbami. Kupovanie skladieb prostredníctvom iTunes Store bude našťastie stále možné. Tak isto aj aplikácia TV. Filmy, ktoré si užívateľ zakúpil alebo zapožičal z iTunes budú zobrazené v nadchádzajúcej aplikácií Apple TV, ktorá bude následne slúžiť aj na ďalšie nákupy a požičiavanie filmov alebo seriálov.

Odoberané podcasty sa logicky presúvajú do aplikácie Podcasty. Audioknihy bude možné zakúpiť v aplikácií Apple Books pre Mac. iTunes Gift karty a iTunes kredit bude možné použiť v novej aplikácií TV a Music a App Store. Čiže žiadna veľká zmena.

Aj keď nás iTunes s príchodom macOS Catalina opúšťa, všetky jeho funkcie budú zachované prostredníctvom vyššie spomenutých aplikácií (Hudba, Podcasty, TV, Books pre Mac, App Store, atď.). Niektorí tvrdia, že rozdelenie týchto funkcií fo rozličných aplikácií je logické, ušetrí čas a používatelia si veľmi rýchlo zvyknú. Ale až čas ukáže, či je tomu tak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.