Časopisová služba Apple News+: 300 časopisov za 10$ mesačne

Apple News+

To, čo niekedy začalo ako obchod s časopismi na iPade, sa neskôr zmenilo v jednoduchú čítačku internetových správ prispôsobenú pre iPhone. Dnes nastal čas vrátiť sa na začiatok a to aj vďaka službe Texture, ktorú Apple odkúpil minulý rok.

Apple tak po novom prináša časopisy, so všetkou tou nádhernou grafikou, špičkovými fotografiami a vysokokvalitným textovým obsahom do svojich iOS a Mac zariadení. Spoločnosť prinesie viac ako 300 časopisov v digitálnej podobe v novej službe Apple News+. Táto služba bude dostupná priamo v inovovanej aplikácii News dostupnej na iPhone a iPade už teraz.

Prémiová služba Apple News+ má byť tou najlepšou mobilonu čítačkou novín na trhu, pričom obsah v nej nebudú tvoriť obyčajné PDF-ká. Časopisy a články v nich budú inteligentne prispôsobené pre displej iPhonu alebo iPadu tak, že budú vyvolávať dojem špičkovo navrhnutých webstránok. Navyše, miesto statických obálok môžeme očakávať tzv. Live Cover, kde môže byť fotografia nahradená videom. Ukážkovým príkladom sú National Geographic alebo cestovateľské časopisy, kde na titulke uvidíme videá napríklad z destinácií. Samozrejmosťou je intuitívne ovládanie.

Pokiaľ ide o obsah, Apple sa dohodol s množstvom médií vrátane takých ako Vogue, People, TIME, Popular Science, Billboard, The New Yorker, Fortune, ale aj so spoplatnenými webstránkami ako LA Times, TechCrunch či The Wall Street Journal. Platí pritom, že predplatitelia nie sú trackovaní, takže ak si raz prečítate článok o Belize, nebudú vám v prehliadači vybehovať reklamy na letenky. Služba však využije lokálny hardvér na vyhľadávanie časopisov a článkov, ktoré by vás mohli zaujať. Aplikácia tiež ponúkne “First Look” reklamy na najnovšie čísla časopisov s predbežným prístupom k vybraným článkom.

Predplatná služba bude dostupná za 9,99$ mesačne v USA a Kanade už dnes a neskôr tento rok bude dostupná aj v Austrálii a Veľkej Británii. Prvý mesiac predplatného je zadarmo a rovnako platí, že obsah môžete zdieľať s členmi rodiny (Family Sharing) bez dodatočných poplatkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.