Apple na Slovensku končí s predajom iTunes Pass

Mnohými používaná služba, ktorá umožňovala pridať prostriedky do Apple ID napríklad na nákupy aplikácií, členstva v Apple Music alebo kníh, u nás končí. 

V aplikácií iTunes Store sa prešlo do časti Apple ID kde sa následne zvolila možnosť pridať iTunes Pass do aplikácie Wallet a hotovo. Následne pre navýšenie prostriedkov stačilo otvoriť aplikáciu Wallet na iPhone alebo Apple Watch, ukázať ju zamestnancovi APR (Apple Premium Reseller) a požiadať o zvýšenie prostriedkov.

Zamestnanec sa opýtal na výšku čiastky a skenerom zoskenoval QR kód iTunes Pass v aplikácií Wallet. Dobitá čiastka sa pripočítala zvyčajne automaticky a bolo možné ju okamžite použiť.

Avšak viacero APR na Slovensku nám potvrdilo, že podpora iTunes Pass skončila 7. februára 2019 a od tohto dátumu už nie je možné prostriedky v iTunes Pass navyšovať. Vyjadrenie marketingového riaditeľa spoločnosti m:zone, Petra Mokrého na otázku, či APR skutočne prestali podporovať dobíjanie iTunes Pass:

Dobrý deň Martin,

skutočne, je to pravda. Služba iTunes Pass bola ku 7.2.2019 pre Slovensko ukončená.

Kredit je možné získať už iba ako darček.

Našťastie, ako uvádza p. Mokrý, je možné pridať si prostriedky ako “darček” a ten následne použiť. Postup je do detailu popísaný na tomto odkaze.

iTunes Pass bol v našich končinách veľmi obľúbený hlavne medzi zákazníkmi, ktorí nemali kreditnú kartu (prípadne mali problémy s jej pridaním) alebo sa jednoducho báli asociovať kreditnú kartu so svojim Apple ID. iTunes Pass bol voľbou, ktorá im umožňovala zakupovať aplikácie, knihy, filmy alebo členstvá a to bez nutnosti pridávania karty. Stačilo prísť do predajne APR, požiadať o navýšenie prostriedkov, ukázať aplikáciu Wallet s QR kódom iTunes Pass, zaplatiť a následne spokojne nakupovať.

Avšak po ukončení tejto služby si budú musieť zákazníci hľadať iné spôsoby, ako zakupovať položky v App Store, iTunes Store, Mac App Store a v aplikáciách. Jednou z možností je už vyššie spomenuté posielanie prostriedkov ako darčeku – stačí požiadať niekoho, kto má priradenú kreditnú alebo debetnú kartu k Apple ID.

Samozrejme naďalej tu ostáva aj klasická varianta v podobe nakupovania iTunes Gift Cards s predefinovanou hodnotou a jej následným nahratím na svoje Apple ID.

komentáre
  1. A kde je prosím možné kúpiť iTunes Gift Card použiteľnú so slovenským Apple ID ? U APR pokiaľ viem to možné nie je :-(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.