Apple budúci rok predstaví hneď 5 iPhonov

Podľa odhadov analytika Ming–Chi Kua sa v roku 2020 dočkáme rovno pätice rôznych modelov Apple smartfónu.

Bude to v prvom rade nástupca obľúbeného SE s 4,7 palcovým LCD, po ňom príde séria OLED modelov – jeden s 5,4 palcami, dva s 6,1 palcami a jeden 6,7 palcami. Všetky higher-end iPhony budú najskôr podporovať 5G s X55 modemom od Qualcommu.

SE2 bude dizajnovo inšpirovaný osmičkovým iPhonom s 4,7 palcovou uhlopriečkou a Touch ID. Vybavený bude rovnakým čipom ako súčasný iPhone 11 a 3GB RAM. Majiteľom ponúkne fotoaparát s jednou šošovkou.

Štvorice higher-end modelov majú pripomínať iPhone 4. Jeho vzhľad je dodnes veľmi populárny a mnohí by radi videli Apple “stočiť” smerovanie dizajnu týmto (hranatejším) smerom.

Tu je zhrnutie očakávaných iPhonov:

SE2 (4,7 palca)
LCD displej, bez 5G podpory, fotoaparát s jednou šošovkou

iPhone 12 (5,4 palca)
OLED displej, 5G, fotoaparát s dvojicou šošoviek

iPhone 12 (6,1 palca)
OLED displej, 5G, fotoaparát s dvojicou šošoviek

iPhone 12 Pro (6,1 palca)
OLED displej, 5G, fotoaparát s tromi šošovkami

iPhone 12 Pro MAx (6,7 palca)
OLED displej, 5G, fotoaparát s tromi šošovkami

komentárov
  1. Ved su to vsetko velke a tazke lopaty, ktore sa nezmestia do vrecka – uplna katastrofa. Kde su krasne casy iPhone 4S, 5, 5S, SE… Quo vadis, Apple?

    0
    0
  2. DusanK: Muzu byt na chvili trochu osobni? Si retard nebo co? Tady tuto vetu pises do kazdeho clanku o iPhone. Uz te sleduju par mesicu. Jestli se ti soucasny nejmensi iPhone nevleze do kapsy, tak mas asi male kalhoty a musi ti byt tak 5 let. Ja jsem normalne narostly a iPhone 7+ jsem nosil v prednich kapsach jeansu. Je fakt, ze jsem rad vymenil tento za Xr, ktere je mensi a pritom ma skoro stejne velkou plochu displaye.

    Vite, ceho se nejvice obavam – roztristenosti portfolia produktu. Na to Apple po prvnim odchodu Jobse dojel. Desitky modelu vseho a bylo obtizne se v tom vyznat. Pro spotrebitele to zacne byt obtezujici. Typicky priklad je zjisteni, ze s vetsi kapacitou uloziste musi koupit drazsi radu. A nebo tady Dusan, pokud chce 512GB model, musi koupit vetsi model a nevleze se mu do kapsy.
    Jobs byl hodne kritizovan, ze po nastupu zpet vetsinu produktu porusil, mne osobne se pred 10 lety toto zdalo az moc velky orez, ale s odstupem casu mi to prijde genialni. Za me tedy max dva typy iPhonu, mozna nejaky treti plastovy startak pro teenagery, kterym to stejne dlouho nevydrzi, zato vsak oceni vetsi baterii, takze muze byt i tlustsi a vsechny s nabidkou stejnych kapacit. Mimochodem kdo dnes potrebuje 512GB v mobilu? Vyuzijete to nekdo (s legalnim obsahem)?
    Tablety to same, notebooky a desktopy taky.

    0
    0
  3. jj…. mne osobne kvoli zraku “vacsi” display i11pro aaaabsolutne nevadi ;) a to je iba o par mm vacsi ako 8smicka, co nie je skoro ani poznat…. ajfony su fajn

    0
    0
  4. akoze chapem ze mas nervy na vacsi display, ale akonahle si zvyknes, tak to pochopis a malicky display z 5tky uz nebudes chciet :)

    0
    0
  5. Ja by som sa uz nevedel vratit k iPhone 5S ktory som mal fakt rad a 3 roky pouzival. Ale po iP8 uz nemozem spat k tej velkosti

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.