Apple ako líder v segmente wearables technológií

Značka pokračuje vo svojom dominovaní trhu – najmä vďaka kľúčovým produktom ako Apple Watch a AirPods.

V treťom štvrťroku 2019 sa na svete predalo 84,5 milióna wearables zariadení a Apple patrí z tohto objemu 29,5 milióna výrobkov. Oproti číslam z minulého roku ide o 200% nárast. Značka tak drží 35% podiel na trhu nositeľných technológií.

Úspech AirPods, ktorý si v nedávnej minulosti vyžiadal aj navýšenie produkcie, nie je však jediným ťahákom. Populárnou voľbou pre zákazníkov sú aj cenovo dostupné Apple Watch Series 3. A netreba zabudnúť ani na Beats či novinku AirPods Pro.

Za Apple nasleduje Xiaomi s 12,4 miliónmi na druhom mieste a Samsung, ktorý prvú trojku uzatvára s 8,3 milióna zariadení. Pokiaľ ide o najobľúbenejšiu kategóriu nositeľnej techniky, sú to práve tzv. hearebles. Teda technológie, ktoré vnímame sluchom.

komentár
  1. Uz sa neposerte z tych AirPods. Ved je to nepohodlne ako svina – je to potrebne kazdu chvilu nabijat v blbej krabicke, a tu krabicku nabijat predtym. A ked vam to vypadne z usi niekde v plnom autobuse, pri bicyklovani v lese alebo pri prebehovani cez frekventovanu cestu, tak to je uz len zabava. Dratove sluchatka su uzivatelsky ovela pohodlnejsie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.