24 hodinová prevádzka by podľa Sony nepokryla dopyt

Značka, ktorá pre Apple dodáva komponenty do fotoaparátov, by podľa vlastného vyjadrenia ani pri celodennom chode nedokázala uspokojiť spotrebu.

Gigant na poli elektroniky vyrába hardvér pre viacero značiek smartfónov. Jeho prevádzky bežia aj počas sviatkov, aby získali aspoň čiastočne stiahli sklz, v ktorom sú dodávky ich komponentov.

Zároveň podľa slov vedenia Sony, je vo výstavbe aj nová prevádzka v Nagasaki, ktorá by mala byť hotová v apríli 2021. Značka zároveň zdvojnásobila zdroje, ktoré vynakladá na chod svojich tovární. Aktuálna náklady predstavujú 280 miliárd yenov (2,6 miliardy dolárov).

Viac šošoviek, väčší dopyt

Hlavný dôvod pre výrazné zvýšenie dopytu po komponentoch pre fotoaparáty smartfónov? Súčasné smartfóny sa predbiehajú v počte šošoviek a tak je potrebné ich vyrábať stále viac. Po PlayStation sú práve komponenty do smartfón fotoaparátov tým, čo Sony prináša najväčší profit.

Apple plánuje v iPhonoch 12 implementovať najnovšiu technológiu od Sony – Time of Flight. Ide o spôsob snímania obrazu, v rámci ktorého sú vysielané neviditeľné laserové impulzy. Ich pomocou sa meria vzdialenosť za účelom vytvorenia podrobnejších modelov hĺbky. Výsledkom takéhoto fotenia sú ešte lepšie portréty. Technológia však vie priniesť ovocie aj v sfére mobilných hier – napríklad pre realistickú interakciu herných postáv s prostredím okolo nás, či prenosom našich pohybov a mimiky do herného sveta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.