16 palcový Macbook Pro už vo výrobe

Podľa viacerých zdrojov sa už produkcia nového modelu začala. Termín predstavenia však ešte známy nie je.

Pôvodne sa očakávalo, že bude novinka predstavená minulý mesiac. Napriek tomu, že sa tak nestalo, podľa odborníkov sú v dodávkach komponentov viditeľné znaky výroby nového Macbooku.

Podľa doteraz dostupných hypotéz by mal 16 palcový model disponovať tenšími okrajmi displeja, spoľahlivejšou klávesnicou či samostatným Touch ID senzorom a fyzickým tlačidlom Esc. Pokiaľ ide o cenu, tá ešte známa nie je, hovorí sa však, že tento model bude drahší ako high-end 15 palcový Macbook Pro.

komentáre
  1. Opravdu jsem cekal, ze Apple s novou generaci MBP pochopi, ze TouchBar je designovy omyl, ci presneji debilita. Vzhledem k jeho totalni absenci vyuzitelnosti a smyslu jsem byl o tom spise presvedcen. Vzdyt Apple je prece ten leader vysoce pouzitelnych reseni. Lec nestalo se. Takze sbohem dalsi generace MacBooku “Pro”. Zustava tak uz jen ta palciva nezodpovezena otazka, cim nahradit svuj pomalu ale jiste dosluhujici model.

    0
    0
  2. Nesuhlasim. Ludia maju problem iba s tym ESC-pom. Fyzicka odozva im naozaj chyba. Inak je touchbar super, napr. pri uprave fotiek je to skvely pomocnik. Ja som velmi F1 – F12 teda nepouzival. Maximalne iba ten Escape, pre zrusenie nejakej operacie. Vo Windows sa zatvara okno Alt+F4, na MacOS je to Cmd+W. Este F2 na Windows som pouzival na premenovanie suboru, priecinka. Tu je to iba klik. To je jedine, na co som tie funkcne klavesy pouzival u Windows. Nevidim teda vobec potrebu ich mat. A toubarch svojim vizualnym zobrazenim mi krasne ukaze, ake rychle akcie mam pre danu aplikaciu, ktoru prave pouzivam.

    0
    0
  3. Neviem, čo máte proti touch bar. Je to úplne v pohode. Ak ho niekto nechce nech ho nepoužíva. Ešte sa mi ani raz nestalo, žeby mi chýbal fyzický esc. Klávesnicu čo sa týka odozvy vôbec neriešim, samozrejme to, že ju treba vymieňať je dosť veľký prúser.

    0
    0
  4. No “skvely pomocnik”, spis takovy rozpacity, zvlast na necem co si rika “Pro”. Zobrazeni akci mne dost tezko muze presvedcit o smyslu TB. Doted jsem to nepotreboval a asi je to o tom, jak znam programy, ktere pouzivam. Pri praci koukam odjakziva na displej, ne pod prsty a jedu po pameti, nezdrzuju se ctenim nejakych akci, to bych asi nic kloudneho za cely den neudelal, to delaji asi spise “amateri” v danem programu, ne “pro”.

    Je to vec na efekt, to je cele. Dukazem zbytecnosti je i to, ze jakmile pripojim externi monitor a MBP zaklapnu, TB nemam a chybi mi snad k necemu? Vubec k nicemu neni podstatny. Jen blbinka.

    F1-Fcosi mne take nezajima, ale zajima mne zato fyzicka regulace jasu nebo hlasitosti. Na TB to znamena natuknout nejprve TB (probudit) a mackat jak magor znova a jeste bez zpetne vazby, protoze je to proste priblbly displej, ktery nesmyslne sviti kdyz ho nepotrebuju a nesviti, kdyz na nej musim sahnout.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.