Uniknutý obal pre nový iPad Pro obsahuje otvor pre nový konektor

iPad Pro 2018 Case

Na internete sa dnes objavila zbierka fotografií, ktoré nám majú ukazovať vôbec prvý obal pre 10,5-palcový iPad Pro tretej generácie. Ten nás zaujal hneď niekoľkými prekvapeniami.

Hneď na úvod zaujme nový zaoblený obdĺžnik nachádzajúci sa tesne nad Lightning konektorom. Momentálne neexistuje pre tento výrez žiadne vysvetlenie. Objavilo sa však tvrdenie, že Apple chce presunúť Smart Connector z boku na zadnú stranu tabletu. To by, vzhľadom k absencii výrezu pre konektor na ľavom boku dávalo zmysel. Na druhú stranu je ale takéto uloženie Smart konektoru nelogické, keďže pripojenie klávesnice k iPadu by bolo omnoho nepraktickejšie. Taktiež sa objavila špekulácia o možnom presunutí Touch ID na zadnú stranu tabletu, ale ani to nedáva príliš zmysel, vzhľadom k plánovanému prechodu na Face ID.

iPad Pro 2018 Case

Ďalšia vec, ktorú si všímame, je aj to, že tablet bude hranatý po vzore tabletov Surface. Vychádza to z dávnejšieho CAD renderu, ktorý zverejnili OnLeaks. Zatiaľ však nie je jasné, či bude zadná strana tabletu sklenená po vzore iPhonov alebo si zachová hliníkové telo tak, ako po minulé generácie. V takom prípade by sklenený výrez uložený len tesne nad napájacím konektorom mohol naozaj slúžiť na nabíjanie tabletu bezdrôtovo. Inou možnosťou je, že by iPad, ak by ponúkal drasticky viac výkonu oproti predošlej generácii, mohol disponovať aspoň menším systémom chladenia, aký má napríklad Nintendo Switch. Tabletoidná konzola síce disponuje mobilným Tegra procesorom, ale kvôli chladeniu má päticu výduchov pre chladič.

iPad Pro 2018 CAD Render

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.