Týždeň v skratke: iPhone XR a predaje, nové reklamy a súdne spory

Prvý decembrový týždeň sa niesol v duchu iPhonu XR a jeho údajných neúspechov. Naozaj sa predáva tak zle, ako sa hovorí?

Taktiež sme zverejnili recenziu na novú generáciu najobľúbenejšieho Macu vôbec. Aký je nový MacBook Air si môžete prečítať nižšie. Okrem toho Apple zverejňuje ďalšie predvianočné reklamy a rieši viaceré súdne spory.

Prečítajte si zhrnutie tých najzaujímavejších bleskoviek za uplynulý týždeň. Nielen z nášho webu a nielen zo sveta Apple.

Recenzia: MacBook Air s Retina displejom

Farebný hit?

iPhone XR sa údajne nepredáva až tak dobre, ako by Apple chcel. U japonských operátorov práve zlacnel o 100 dolárov. 

Prudké zníženie dopytu po procesoroch sa zrejme dotkne aj dodávateľa TSMC. Ten očakáva veľmi ťažký rok.

Podľa taiwanského Digitimes boli objednávky na nové iPhony už po druhýkrát za posledný mesiac zredukované.

Apple tvrdí, že iPhone XR je momentálne ich najpredávanejším telefónom. Šéf marketingu Greg Joswiak pre CNET potvrdil, že farebný XR v predajoch ľahko predbehol drahší XS aj XS Max.

Vývojárky, plyšáky a daňové tarify

Apple chce investovať do amerického prevádzkovateľa rádií iHeartMedia. Ako vyjednávania dopadnú, ešte jasné nie je. Cieľom ich záujmu môže byť okrem iného prístup k vyše 120 miliónom registrovaným používateľom služby. 

Spoločnosť spustila novú iniciatívu, ktorá by mala pomôcť startupom pod vedením žien. Entrepreneur Camp bude niekoľko krát do roka poskytovať granty začínajúcim developerkám aplikácií.

Od 1. do 14. decembra sa budú v Apple predajniach konať bezplatné workshopy s programovaním. Zamerané sú na všetky vekové kategórie, od študentov, dospelých, až po tých najmenších.

Najnovšia hromadná žaloba sa tentoraz týka filtrov pre ventilátory v nových iMacoch a MacBookoch. Teda ich absencii. Tá údajne spôsobuje hromadenie prachu a šmuhy na displeji.

Luxusné módne značky Gucci a Saint Laurent vstupujú do partnerstva s Applom, za účelom tvorby interných aplikácií. Zlepšiť chcú aj nákup online.

Rusko chce pokutovať Google. Z výsledkov vyhľadávania totiž neodstránili zakázané webstránky. Problém má technologický gigant aj v Európe, za neoprávnené sledovanie polohy svojich používateľov.

Chceli by ste objať svoj Mac? S plyšákom ClassicBot Plush ľahko zariaditeľné. Na trh čoskoro príde mäkká verzia klasického Macintoshu.

Najvyšší súd Spojených štátov vyšetruje Apple v prípade monopolného postavenia ich App Storu. Svoje postavenie spoločnosť údajne zneužívala na navyšovanie ziskov. 

Donald Trump sa opäť pohráva s myšlienkou zavedenia importných tarifov z Číny. iPhonov a Macov dovezených do USA by tak sa tak mohla týkať dodatočná daň až 10 %.

A koľko by stál iPhone vyrobený v USA? Veľa. Analytik odhaduje cenové navýšenie o 20 až 30 %.

Dá sa iPad využiť na profesionálnu tvorbu hudby? Pozrite si zaujímavé video s hudobným producentom, podľa ktorého je tablet od Applu budúcnosťou priemyslu.

Magnetické obaly a svietiace kamióny

Apple si patentoval veľmi zaujímavú technológiu na zvýšenie „klikavosti“ bočných tlačidiel na iPhone uloženom v obale. Využíva na to magnety.

Budúce verzie Animoji by mohli pridať hlasy či zvukové efekty – aktivované na základe výrazu tváre.

Jim Morrison je stredobodom novej webstránky nórskeho dizajnéra. distractedjim.com poukazuje na citáty frontmana The Doors, ktoré dopĺňa photoshopovanými fotografiami s iPhonom v ruke. Relevantné sú aj takmer 50 rokov po jeho smrti.

Steve Jobs Theater, sklenený pavilón v Apple Parku, v ktorom sa po novom konajú dôležité Apple eventy, dostal od anglického konštrukčného inštitútu ocenenie za „structural artistry“.

Ako Tim Cook začína svoj deň? Každé ráno strávi hodinu čítaním komentárov a správ od používateľov. Ďalšiu hodinu trávi v posilňovni. Taktiež používa Screen Time, novú funkciu v iOS 12.

Nová reklama na iPhone ukazuje hromadné FaceTime hovory v akcii. V hlavnej úlohe so samotným kráľom rock n’ rollu.

Lady Misaki, druhý víkendový reklamný spot, zas predstavuje japonskú subkultúru dekotora – šoférov, ktorí si svoje kamióny zdobia pestrými ornamentami a svetlami.

https://www.youtube.com/watch?v=Fm2o1tGeobg

https://www.youtube.com/watch?v=XCrxa5UECB4

iCloud for Windows odstal aktualizáciu na verziu 7.8.1. Opravuje kompatibilitu s najnovším októbrovým updatom pre Windows 10.

Bezpečnostná chyba v apke Headsetup od Sennheiseru môže váš Mac nechať náchylný k softvérovým útokom.

Ikea spustila predaj smart zásuviek zo série Trådfri. Stoja 10 eur za kus a okrem vlastnej smart apky budú podporovať aj HomeKit. Nevieme však kedy.

EKG príde na Apple Watch 4 s finálnou verziou watchOS 5.1.2. Tá je momentálne vo verejnej beta verzii. Funkcia bude zatiaľ obmedzená na územie USA.

Externá Thunderbolt 3 grafika pre Macy od firmy Blackmagic príde na trh neskôr, ako sa očakávalo. Pôvodný novembrový termín sa zmenil na december.

Ďakujeme za virtuálne prelistovanie našim zhrnutím. Prajeme pekný a úspešný zvyšok týždňa!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.