Tim Cook zamestnancom: „Trhová hodnota nie je najväčším znakom úspechu.“

Apple včera zaznamenal významný míľnik – stal sa prvou biliónovou spoločnosťou na americkom trhu. Tim Cook pri tejto príležitosti zablahoželal zamestnancom, no zároveň pripomína, že sú aj dôležitejšie veci.

V roku 1997, krátko po návrate Steva Jobsa do spoločnosti, mal Apple podľa jeho slov „približne 90 dní do kompletného bankrotu.“ To, ako sa Jobsovi v najbližších rokoch podarilo obrátiť potápajúcu sa loď je jedným z najväčších finančných úspechov vôbec.

A dodnes môžeme pozorovať výsledky rozhodnutí, ktoré sa začali rodiť pred vyše dvadsiatimi rokmi. Len včera totiž Apple prekonal rekordnú biliónovú trhovú hodnotu, čím sa opäť zapísal do histórie. Tim Cook však dáva do pozornosti, že nič z toho by nebolo možné bez inovatívnych produktov a odhodlania zamestnancov. Jobsov nasledovník rozposlal interný email, ktorý neskôr zverejnil server Buzzfeed.

„Aj keď máme toho mnoho, na čo môžeme byť v tomto momente hrdí, nejde o najdôležitejšie merítko nášho úspechu. Finančné zisky sú jednoducho výsledkom inovácie Applu, toho, že svoje produkty a zákazníkov dávame na prvé miesto a vždy sa pevne držíme našich ideálov.“ hovorí Cook.

Celý email, v ktorom spomína na Steva, ďakuje kolegom, zákazníkom, dodávateľom, výrobcom a vývojárskej komunite, si môžete prečítať na stránke Buzffedu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.