Apple sa stal prvou biliónovou spoločnosťou

Spoločnosť Apple sa oficiálne stala jedinou biliónovou spoločnosťou, ktorá je verejne obchodovateľnou z hľadiska trhovej kapitalizácie.

Apple sa dostal k tomuto míľniku tým, že dosiahol cenu akcií vo výške 207,05 USD za kus a vyššie v rámci dnešného obchodovania. To mu prinieslo trhový limit mierne nad 1,000,000,000,000 (bilión) dolárov na základe jeho 4,829,926,000 kmeňových akcií ku dňu 20. júla 2018, ktoré spoločnosť zverejnila vo svojich štvrťročných 10-Q oznámeniach. Apple tým porazil ostatné veľké technologické spoločnosti, vrátane Amazon, Microsoft a materskej spoločnosti Googlu, Alphabet, v závode na dosiahnutie biliónového míľnika.

Akcie Apple dosiahli viac ako 8%, pretože trh sa v utorok zatvoril po rekordných výsledkoch. Spoločnosť Apple nastavila nový fiškálny rekord v treťom štvrťroku s výnosmi vo výške 53,3 miliárd dolárov, čím ľahko prekvapila očakávania Wall Street a a zároveň tým aj naznačila, že iPhone X sa pravdepodobne veľmi dobre predáva.

Míľnik je dôkazom sily spoločnosti Apple, ktorá už niekoľko rokov patrí k najcennejším na svete. Okrem roku 2016, čo už je teraz iba zlá spomienka, Apple od roku 2003 neustále zvyšuje svoje výnosy a zisky, ktoré poháňa masívna popularita produktov ako iPhone a iPad.

Spoločnosť Apple sa bude snažiť stavať na svojom úspechu a nesklamať svojich verných zákazníkov so širokou škálou nových produktov, ktorých predstavenie sa očakáva neskôr v tomto roku, vrátane tria telefónov iPhone, iPadu s Face ID, nových modelov Apple Watch Series 4, aktualizácií niekoľkých počítačov Mac, nových AirPodov a mnoho ďalšieho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.