Tim Cook hovorí o prílišnom používaní technológií, v máji bude rečníkom na Duke University

Tim Cook sa cez víkend vyjadril na tému prílišnej saturácie technológiami – nie je práve jej fanúšikom . V máji tiež podporí absolventov Duke University slávnostným prejavom.

Minulý týždeň Apple oznámil rozšírenie svojej iniciatávy Everyone Can Code aj na desiatky európskych univerzít, vrátane Čiech. Tim Cook sa na jednej z týchto univerzít – Harlow College v Essexe – porozprával na tému technológií v školských laviciach.

“Neverím v prehnané používanie technológií. Nie som ten typ osoby, ktorý považuje za úspech, keď ich neustále používame.” Dodáva, že ani v počítačovo orientovaných kurzoch, akým je napríklad grafický dizajn, by technológia nemala dominovať. “Mala by sa technológia vo veľkom používa napríkladť v literárnom odbore? Pravdepodobne nie.”

Komentár je zaujímavý predovšetkým vzhľadom na nedávny článok od New York Times, ktorý sa za ostatné dni šíril Apple blogosférou. Autor v ňom uvažuje o závislosti na smartfónoch a spôsoboch, akými by sa jej dalo predísť. Konkrétne spomína aj Apple, ktorý by ako udavateľ trendov mohol celému odvetviu ukázať smer vpred.

Tim Cook bol okrem iného taktiež oznámený ako rečník na Duke University v Severnej Karolíne. Reč na svojej alma mater prednesie na ceremónií 13. mája. Oznam sprevádzalo aj zvláštne video, v ktorom sa študenti a taktiež samotný Tim Cook rozprávajú v podobe digitálnych Animoji. Bude Cook rečniť ako lišiak aj v máji na pôde univerzity? Prikláňame sa k tomu, že nie – aj keď všetko je možné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.